Eveniment-Social

Patru elevi ai unui liceu de elita din Iasi si-au deschis o afacere de succes

Publicat: 05 aug. 2012
1

@Un tanar iesean si-a deschis prima firma din Iasi de curierat pe bicicleta @ „Am inceput sa fim contactati de cabinetele de avocatura, iar astfel ne marim numarul de clienti cu care vom avea o colaborare pe termen lung, ceea ce ne incanta foarte mult”, declara Daniel Damian

De aproximativ o luna, in Iasi se pot trimite colete prin curieri pe bicicleta. Daniel Damian, un tanar cu multe initiative in mediul online si care a realizat numeroase proiecte in acest domeniu, s-a hotarat sa imbine pasiunea pedalatului cu ceva ce i-ar aduce profit. Impreuna cu niste prieteni s-a hotarat sa inceapa o afacere de curierat. „Am intrebat doi prieteni ce parere au despre asta si au spus ca le place mult si ar dori sa mi se alature. Cateva luni mai tarziu, dupa ce am pus cap la cap toate ideile, am lansat BiciCurier„, a spus tanarul Daniel Damian.

Inceputul e promitator

Cu toate ca abia se fac cunoscuti, au inceput deja sa aiba primii clienti. Acum sunt patru si spera ca intr-un timp cat mai scurt sa devina curieri importanti in oras. Cum timpul de livrare este scurt, coletele ajung in siguranta la destinatie, iar o alta calitate cu care isi lauda serviciul este confidentialitatea informatiilor transmise. „Legat de cum ne merge, tot timpul e loc de mai bine. Am inceput sa fim contactati de cabinetele de avocatura, iar astfel ne marim numarul de clienti cu care vom avea o colaborare pe termen lung, ceea ce ne incanta foarte mult”, declara Daniel Damian.

Strazile Iasului sunt o adevarata provocare pentru curieri, dar considera acest lucru si ca pe o oportunitate, reusind sa se strecoare cu usurinta prin traficul aglomerat. „Gropile de pe strazi si lucrarile ce au loc ne ingreuneaza, insa fiind pe bicicleta ne adaptam usor. Mergem pe langa ea sau o luam in brate, daca nu avem cum altfel. Personal, m-am obisnuit, iar aceste mici obstacole imi ofera putina adrenalina, fara de care nu as putea merge prea mult pe doua roti. Daca drumul e lin si nu am nicio manevra de facut, ma plictisesc”, declara tanarul, care vede o parte buna in toate lucrurile.

„Mai rapid ca o racheta, livram zilnic pe bicicleta”

Sub sloganul “Mai rapid ca o racheta, livram zilnic pe bicicleta“, cei  patru elevi ai Colegiului National Costache Negruzzi au intrat pe piata locala de curierat. Doi dintre ei nici macar nu au implinit varsta de 18 ani, dar entuziasmul ii face sa urce in fiecare zi pe bicicleta si sa livreze colete in majoritatea zonelor orasului. Având patru curieri disponibili timp de 12 ore pe zi, BiciCurier ofera livrari din usa in usa, comenzile având loc prin intermediul telefonului si a site-ului BiciCurier.ro, iar tarifele sunt calculate în functie de timpul de livrare dorit de client. Prin lansarea BiciCurier, orasul Iasi beneficiaza  de un serviciu unic si recunoscut în toate metropolele lumii. „Stiam de celebrii curieri din marile orase ale lumii, precum Londra sau New York si stiam ca are succes aceasta idee si in Bucuresti. M-am gandit ca ar putea merge si la noi, in Iasi, mai ales ca traficul e infernal datorita lucrarilor ce au loc, iar cu bicicleta te deplasezi mult mai rapid decat cu masina sau scuterul pe distante scurte”, declara Daniel Damian.

Comentarii
Adauga un comentariu