Eveniment-Social

Patru firme vor sa echipeze autobuzele cu 400 de camere video

Publicat: 15 dec. 2011
1

Recent, municipalitatea ieseana a incheiat un contract pentru achizitionarea si montarea mai multor camere video pe mijloacele de transport public ale Regiei Autonome de Transport Public (RATP) Iasi. Contractul a fost semnat cu firma Electrica Soluziona SA din Bucuresti, care a castigat licitatia organizata de autoritatile locale, ofertand 2,1 milioane lei fara TVA.

La procedura se inscrisesera inca trei firme, dar acestea, chiar daca s-au incadrat in prevederea bugetara, nu au convins cu ofertele financiare. Avitech Co SRL Ilfov a depus o oferta de 2.140.398 lei, Mobilis SRL Iasi – 2.359.700 lei, iar Elsaco Electronic SRL Botosani – 2.135.258 lei. Achizitia face parte din proiectul european Archimedes. Proiectul urmeaza sa fie implementat in patru luni de la semnarea contractului. 

O suta de mijloace de transport in comun vor fi echipate cu camere video. In cadrul proiectului, municipalitatea ieseana beneficiaza de un buget de 4,7 milioane euro pentru indeplinirea mai multor obiective. Edilii au amenajat 50 de statii pentru mijloacele de transport de pe coridorul Civitas (Rond Agronomie – Tudor Vladimirescu), o pista pentru biciclisti, au dotat zece microbuze cu rampe pentru persoanele cu dizabilitati si au implementat sistemul green-light in mai multe intersectii din oras.

Iasul face parte dintr-un consortiu alaturi de Aalborg (Danemarca), Brighton (Marea Britanie), San Sebastian (Spania), Monza (Italia), Usti nad Labem (Cehia). Din bugetul pentru Iasi, aproximativ 55 la suta reprezinta finantarea nerambursabila acordata de Comisia Europeana.
Comentarii
  • E foarte buna masura dar nu inteleg de ce nu s-ar pune in tot orasul camere de luat vederi.Ar fi foarte practice si in ce priveste circulatia,accidente de circulatie,hoti,talhari etc.Se arunca bani pe nimicuri sau pe lucruri inutile.

Adauga un comentariu