Economic Local

Patru firme vor un contract de 120.000 de euro de la Compania de Transport Public! Trebuie sa aduca frane pentru autobuze

Publicat: 02 oct. 2019
1

La inceputul acestei saptamani, Compania de Transport Public (CTP) Iasi a demarat o licitatie pentru achizitionarea de frane si piese pentru frane destinate autobuzelor din dotare.

Prevederea bugetara este de 561.944 lei, fara TVA, aproape 120.000 de euro. Procedura este impartita in patru loturi: piese pentru frane, segmenti ferodou, discuri de frana, placute de frana.

La procedura s-au prezentat patru societati, care au depus oferte pentru diverse loturi: New SH SRL (loturile 1,2,3,4), Fermit SRL (loturile 2,4), Calvet Prod SRL (loturile 1,2,3,4), Bus&Coach Group SRL (loturile 1,3,4).

Vezi si: Primaria Iasi se teme de licitatii. Prefera sa ofere contractele direct. Suma promisa este de 1,5 milioane lei

"Achizitionarea este necesara deoarece in activitatea de exploatare a parcului de vehicule din dotarea CTP Iasi, datorita exploatarii acestor mijloace de transport, se produce uzura pieselor componente ale sistemelor de franare. Pentru asigurarea circulatiei in siguranta a calatorilor si a personalului de bord este necesara inlocuirea acestora conform fiselor tehnice de revizii si reparatii si a comenzilor de defecte accidentale. Prin respectarea acestor cerinte se evita accidentele de circulatie si se asigura protejarea calatorilor si a personalului de bord privind circulatia pe drumurile publice cu mijloacele de transport in comun. Totodata, prin respectarea planului de revizii si reparatii a mijloacelor de transport ale companiei, care presupune si inlocuirea la timp a pieselor uzate din componenta sistemelor de franare, se evita cheltuieli suplimentare cauzate de avarierea mijloacelor de transport", se arata in caietul de sarcini.

 

Adauga un comentariu