International

Patru marinari romani, blocati pe un vas italian in Franta

Publicat: 21 ian. 2009
1

• Patru marinari romani sunt blocati din octombrie 2008 pe un vas italian, oprit in portul din Toulon, din Franta, negociindu-si plata salariilor pe care nu le-au mai primit de cateva luni • „Marinarii traiesc in conditii sanitare normale, insa peste zece zile, daca lucrurile nu avanseaza, ei nu vor mai avea de mancare”, a spus un responsabil al sindicatului francez CGT, Jean-Louis Horon • Marinarii nu au fost platiti de patru-cinci luni inainte de sechestrarea vaporului • Angajatorul ar datora fiecarui marinar aproximativ 6.000 de Euro

Unsprezece marinari romani si filipinezi sunt blocati din octombrie 2008 pe un vas italian, oprit in portul din Toulon, din Franta, negociindu-si plata salariilor pe care nu le-au mai primit de cateva luni, relateaza France Presse, citand surse judiciare. Marinarii, patru romani si sapte filipinezi, formeaza echipajul de pe Italroro One, al armatorului italian Puglia Navigazione, blocat in Franta din cauza unor facturi neplatite din 24 octombrie anul trecut.

Acestia ar trebui sa plece spre Sousse, in Tunisia. Vasul, vechi de peste 30 de ani, este retinut in port si din cauza mai multor defectiuni tehnice. „Marinarii traiesc in conditii sanitare normale, insa peste zece zile, daca lucrurile nu avanseaza, ei nu vor mai avea de mancare”, a spus un responsabil al sindicatului francez CGT, Jean-Louis Horon. „Noi propunem o repatriere cu titlu umanitar de catre guvernul francez”, a declarat un reprezentant al Federatiei internationale al angajatilor din transportul maritim. Marinarii nu au fost platiti de patru-cinci luni inainte de sechestrarea vaporului. Angajatorul ar datora fiecarui marinar aproximativ 6.000 de Euro. Negocierile cu armatorul se poarta in privinta platii unui avans a salariilor marinarilor. Luni, negocierile cu sindicalistii italieni au esuat, potrivit sindicatelor si marinarilor. Capitanul italian si mecanicul sef au acceptat sa plece, dar marinarii au refuzat oferta Puglia, adica un bilet de avion si o suta de Euro. Acestia au desemnat sindicatele franceze sa le apere drepturile.

Adauga un comentariu