Local

Patru miliarde de lei, recuperate de la falsii asistati social

Publicat: 06 sept. 2012
1

Agentia Judeteana de Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) Iasi a reusit sa recupereze o parte din banii incasati pe nedrept de ieseni. Concret, s-au recuperat debite in valoare de aproape 400 de mii de lei, de la peste 1300 de beneficiari. Cele mai multe debite au fost recuperate de la sutele de persoane din judet care au incasat alocatie pentru sustinerea familiei. Miile de ieseni depistati ca fiind saraci doar in acte au de restituit suma totala de un milion si jumatate de lei. In urma solicitarilor primite pentru a returna banii, sute de ieseni s-au adresat AJPIS pentru a contesta decizia de restituire, pe diverse motive. „Principalele motive se refera la faptul ca acestia au ridicat bani de la APIA, in numele unei rude, fara document oficial in acest sens. Pentru noi, singurele acte oficiale luate in considerare sunt cele emise de APIA, unde beneficiarul de prestatii sociale incaseaza sume foarte mari anual. Beneficiarii finantarilor europene nu pot fi asistati social”, a declarat Andrei Buiceag, directorul Agentiei Judetene de Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) Iasi.
Reprezentantii AJPS recomanda celor care doresc  sa mai beneficieze de ajutor social sa renunte la unul dintre ajutoare pentru ca subventia europeana nu poate fi cumulata cu ajutorul primit de la stat. „Anul acesta, recomandam persoanelor care isi doresc in continuare sa fie beneficiarii institutiei noastre sa identifice o solutie legala pentru a renunta nominal si in nume propriu la subventia europeana. Noi, de altfel, avem protocol incheiat cu APIA si in luna septembrie vom primi baza de date cu toti beneficiarii de subventii europene aprobati la plata in perioada septembrie 2012 – ianuarie 2013″, a mai declarat Buiceag.

Comentarii
  • rog pe cei de la ajpis si chiar pe BZI sa vada cati iau ajutoare nejustificate cu toate ca au afaceri la tonete mai ales in bazarul iasi,uni chiar fara autorizatie,pe blat sa nu cumva sa sara din ajutoare,eu unul stiu cativa,ocupa spatii cu un contract de ochii lumii,fara aviz de principiu,rog si primaria sa ia la purificat bazarul,o s-si puna mana in cap ce o sa vada

Adauga un comentariu