Timp liber

Patru motive pentru a discuta cu copii tai despre sex

Publicat: 03 mai 2010

Majoritaea parintilor nu discuta cu copii lor despre sex, insa ei nu stiu ca fac o mare greseala. Pe langa faptul ca puteti imbunatati relatia de comunicare cu copiii vostri, puteti evita si multe dintre greselile lor. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa o faceti:

1. Vorbind cu copii despre sex te poate ajuta sa-i pastrezi in siguranta
Exista o multime de crecetari care au aratat ca, atunci cand parintii vorbesc cu copiii lor despre sex, copiii au mai multe sanse sa:
* utilizese metode contraceptive
* intarzie in inceperea vietii sexuale
* evite sa aiba o sarcina adolescentina.
Nu este vorba despre orice convorbire despre sex, ci despre despre moduri care sunt de ajutor pentru ei. Deci, in timp ce a vorbi cu copiii despre sex este o idee buna, este important de stiut cum sa le oferi o educatie sexuala buna si care este cea mai buna metoda de a o face.

2. Copii isi asculta parintii atunci cand vorbesc despre sex
Un studiu din 1995 a constatat ca parintii adolescentilor au o rata mai mare de credibilitate asupra lor decat scoala sau prietenii, atunci cand vine vorba de obtinerea unor informatii despre sex. Un alt studiu, mult mai recent din 2006 efectuat de catre Asociatia canadiana pentru Sanatatea Adolescentilor a constatat ca 63% dintre adolescenti i-au considerat pe parintii lor o sursa majora de informatii de acest gen, iar 43% au considerat ca parintii lor au fost sursa cea mai utila si mai valoroasa pentru informatii cu privire la sex.
La o anumita varsta adultii nu mai par interesati atunci cand le vorbiti despre multe lucruri, insa sexualitatea nu se afla printre acele lucruri.

3. Veti invata lucruri atunci cand le veti vorbi copiilor despre sex
Vorbind cu copii vostri despre sex, veti regandi multe aspecte legate de sexualitate. Chiar si raspunzand la o intrebare simpla de genul „de ce cineva ar dori sa faca sex?”, va cere sa va ganditi cu atentie la ceea ce inseamna sexul pentru dumneavoastra. Cu un copil matur, ati putea parcurge mai multe nivele de cercetare pentru a tine pasul cu el si acest lucru inseamna invatare si pentru dumneavoastra.
Adevarul este ca atunci cand vine vorba despre sex, toti suntem elevi o viata intreaga. Sexualitatea noastra nu se opreste nicodata si e mereu in schimbare. Vorbind cu copii despre sex, este un alt mod de a pastra mintea deschisa despre ceea ce inseamna sexul in propria viata.

4. Vorbind cu copii despre sex va puteti dezvolta relatia cu acestia pe viitor
In orice relatie bazata pe comunicare vor aparea provocari si adesea, prin depasirea provocarilor vor aparea altele. Relatia cu copii nu va fi diferita, mai ales ca ei vor creste si vor deveni adulti independenti. A vorbi cu copii despre sex nu este intotdeauna usor dar merita efortul, iar rasplata nu va fi numai un copil sanatos, ci si o relatie sanaoasa parinte-copil.loading...

Adauga un comentariu