Local

Patru politisti ieseni implicati intr-un scandal de proportii, contesta probele procurorilor

Publicat: 15 mai 2016
1

@ Politistii spera sa nu fie judecati pentru faptele lor si asteapta acum o decizie din partea judecatorilor de la Tribunalul Iasi

Dupa ce au fost trimisi in judecata de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, politistii au sustinut in fata judecatorilor ca probele nu au fost legal administrate in faza de urmarire penala. In procedura de camera preliminara, Judecatoria Iasi a dispus inceperea judecatii, considerand ca probele sunt legal administrate. Numai ca, politistii au contestat decizia primei instante la Tribunalul Iasi. Zilele urmatoare, judecatorii de la Tribunalul Iasi urmeaza sa ia o decizie. Agentii Vasile Marius Toader, de 37 ani, Andrei Marian Donose, de 27 ani, Neculai Crihan, de 42 ani, de la Sectia a II-a, sunt acuzati de purtare abuziva. Mugurel Ionel Calancia, de 48 ani, este acuzat de omisiunea sesizarii. Totul pleaca de la atitudinea pe care au avut-o acuzatii asupra unui barbat care voia cu orice pret sa intre in interiorul autogarii Codreanu. Paznicul de la autogara nu l-a lasat pe Corneliu Pavaloi sa intre in incinta autogarii, insa acesta din urma a insistat, si de aici a pornit o mica cearta, pentru care a fost nevoie de interventia politistilor.

„Ca situatie de fapt, s-a retinut ca, în seara de 30.11.2014, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu, inculpatii Crihan Neculai si Toader Marius au exercitat acte de violenta asupra persoanei vatamate Pavaloi Corneliu, pe care au lovit-o în zona mâinilor si picioarelor, apoi au urcat-o în autospeciala Politiei, pentru a o conduce la sediul Sectiei 2. Inculpatii au intervenit la solicitarea paznicului de la autogara Codreanu, care nu a reusit sa-l determine pe Pavaloi Corneliu sa nu intre în perimetrul unde se aflau vehiculele de transport în stationare”, au declarat procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi. Corneliu Pavaloi a refuzat sa se legitimeze si astfel politistii au devenit dintr-o data foarte brutali. L-au incatusat si i-au adresat expresii jignitoare. Marian Andrei Donose i-a ajutat pe ceilalti doi sa tarasca victima de la masina politiei pana in interiorul sectiei de Politie. „S-a imputat inculpatului Donose Andrei Marian ca i-a sprijinit pe ceilalti doi inculpati sa târasca victima, de la vehicul în incinta sectiei de politie, asistând la loviturile aplicate în continuare de colegi si sustinând atitudinea lor agresiva si insultatoare”, mai spun procurorii.

Adauga un comentariu