Actualitate

Patru raioane din Republica Moldova vor fi conectate la rețeaua de apă din România

Publicat: 30 nov. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Patru raioane din Republica Moldova vor fi conectate la rețeaua de apă din România
Patru raioane din Republica Moldova vor fi conectate la rețeaua de apă din România

Raioanele Ungheni, Nisporeni, Glodeni și Fălești vor fi conectate la rețeaua de apă din România, după ce autoritățile de la Chișinău a aprobat miercuri ratificarea acordului dintre cele guverne.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de la Chișinău, Andrei Spînu, a anunțat miercuri, pe Facebook, că Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind reglementarea construirii unor apeducte, prin care raioanele Ungheni, Nisporeni, Glodeni și Fălești vor fi conectate la rețeaua de apă, ApaVital, din România.

Patru raioane din Republica Moldova vor fi conectate la rețeaua de apă din România

Conform acestuia, investițiile pe teritoriul României și pe teritoriul Republicii Moldova, până la punctele de interconectare, inclusiv traversarea frontierei, vor fi realizate de operatorul din România, iar Republica Moldova va achita costurile de racordare a localităților din zona în care va fi apeductul construit.

„Totodată, din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală este în curs de implementare un proiect ce vizează construcția rețelelor de apeduct pentru 13 localități din raioanele Nisporeni (Isăicani, Băcșeni, Valea-Trestieni, Odobești, Chilișoaia, Boldurești, Brătuleni, Cîrnești, Luminița, Selișteni) și Ungheni (Măcărești, Frăsinești, Costuleni), care va asigura conectarea acestora, la punctul de interconectare”, a transmis ministrul.

Andrei Spînu: „Apa potabilă de calitate, produsă de ApaVital, va trece Prutul”

Potrivit acestuia, primul proiect de acest tip va fi realizat între localitățile Măcărești (România) – Măcărești (Republica Moldova).

„Până la final de an, apa potabilă de calitate, produsă de ApaVital, va trece Prutul”, susține Andrei Spînu.

În prezent, Republica Moldova implementează proiectul de dezvoltare regională „Îmbunătățirea calității vieții populației rurale prin construcția apeductului de interconexiune a râului Prut – s. Măcărești cu apă potabilă pentru 13 localități din raioanele Nisporeni și Ungheni”, cu fonduri din FNDRL, care prevede construcția a 54 km de apeduct ce va fi conectat la punctul de subtraversare din satul Măcărești, transmite ziarulnational.md.

Comentarii
  • Ii vezi numai prin piețele Iașului,cu țigări, băuturi alcoolice,și bineînțeles prune uscate, au un tupeu inimaginabil și doresc numai ajutați, dar toți absolut toți vor torul de-a moca și sa se unească cu Rusia

  • Ah, basarabenii vor totul gratis din România. Potrivit conceptiei lor, românii ar fi obligați moral să le dea totul pe degeaba pentru că ei sunt urmașii mărețului imperiu rus! Mergeți în piețele Nicolina și Alexandru cel Bun și vedeți-i cum grohăiesc rusește. Eu personal am refuzar să le mai cumpăr marfa (niște struguri) după ce au început să grohăiască rusește.

Adauga un comentariu