Actualitate

Patru romani, condamnati pentru ca au furat chiar de la mama ministrului francez de Interne

Publicat: 26 iun. 2012

Patru romani, doua cupluri, au fost condamnati luni seara la Paris la pedepse cu inchisoarea pentru furtul si utilizarea frauduloasa, in mai, a cardului de credit al mamei ministrului francez de Interne Manuel Valls, realateaza Le Parisien in editia electronica.

Pe 14 mai, mama ministrului, in varsta de 68 de ani, isi facea cumparaturile intr-un magazin Monoprix din Arondismentul IV, informeaza Mediafax.ro. Ea nu le-a observat pe cele doua romance, in varsta de 20 si, respectiv, 25 de ani, care s-au uitat peste umarul ei in momentul cand a introdus codul pin, la casa. La putin timp dupa aceea, Gabi-Ionel Petcu, in varsta de 24 de ani, a introdus discret mana in poseta acesteia si i-a sustras cardul de credit.

Acestia au furat de la mama sefului politiei franceze fara sa stie, comenteaza cotidianul francez. Retragerile de bani si cumparaturile frauduloase au inceput imediat. In total, de pe card au fost retrasi fraudulos aproximativ 3.000 de euro. Insa cei patru au utilizat cardul pentru a plati utilizarea unor biciclete la un punct Velib', ceea ce i-a dat de gol.

Patru zile mai tarziu, paznicul dintr-un magazin pentru haine din cartierul l'Opera, devine intrigat de actiunile suspecte ale acelorasi patru romani, care se interesau un pic prea evident de o clienta olandeza, in momentul in care aceasta introducea codul pin. Filate, cele doua cupluri au fost arestate in momentul in care tinerele introduceau cardul, tocmai furat, intr-un bancomat.

Tinerii au fost gasiti vinovati pentru furtul si utilizarea cardului de credit al doamnei Valls, dar au negat, in pofida probelor, cel de al doilea furt. Gabi-Ionel Petcu, condamnat deja pentru furt in sase randuri, a fost condamnat la 15 luni de inchisoare. Ceilalti trei au fost condamnati la cate un an de inchisoare, dintre care patru luni cu suspendare.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit