News Flash:

Patru sute de hectare de livada trec in proprietate privata

10 Noiembrie 2004
1211 Vizualizari | 0 Comentarii
•Conform unei Hotarari de Guvern, suprafete de cateva sute de hectare de livada si terenuri agricole apartinand Statiunii de Cercetare si Dezvoltare Pomicola Iasi vor fi retrocedate fostilor proprietari •Punerea in posesie trebuie sa fie facuta in cel mult 30 de zile •Amplasamentele sunt pe raza comunelor Miroslava, Deleni, Scobinti, Baltati si municipiul Iasi

Agentia Domeniilor Statului (ADS) Iasi va retroceda peste 400 de hectare de teren si livada fostilor proprietari, suprafata care apartine in acest moment de Statiunea de Cercetare si Dezvoltare Pomicola Iasi. In aceste conditii, terenul in suprafata de 567,74 hectare, aflat оn domeniul public al statului si оn administrarea ADS, va fi dat Statiunii de Cercetare. Suprafata care va fi retrocedata fostilor proprietari, pe raza comunelor Miroslava, Deleni, Scobinti, Baltati si municipiul Iasi este de 409,86 hectare. Conform unei Hotarari de Guvern emise cu putin timp in urma, in vederea reconstituirii dreptului de proprietate, terenul оn suprafata de 206,35 hectare, aflat оn domeniul privat al statului si оn administrarea Agentiei Domeniilor Statului, avand datele de identificare prevazute оn anexa numarul 4, si terenul оn suprafata de 409,86 hectare, prevazut la art. 3 din HG 1711 se transmit comisiilor locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor. Totodata, predarea оn administrare a suprafetei prevazute se face pe baza de protocol de predare-preluare, оncheiat оn termen de 30 de zile de la data intrarii оn vigoare a hotararii. Cu toate acestea, chiar daca are prin lege obligatia de a retroceda suprafete de teren mentionate, ADS Iasi are in continuare rolul de monitorizare a actiunilor de punere in posesie si de incheiere a protocoalelor de cedare-primire. Prin schimbarea denumirii Statiunii, personalul Statiunii de Cercetare si Productie Pomicola Iasi este preluat de catre Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Iasi, cu aceleasi drepturi salariale, pana la negocierea contractului colectiv de munca. In acest moment, salarizarea personalului se face оn conformitate cu reglementarile privind statutul institutiilor publice finantate integral din venituri proprii. Conform aceluiasi act normativ, in anii оn care Statiunea beneficiaza de fonduri alocate direct de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, se aplica normele salarizarii personalului din sectorul bugetar. Patrimoniul Statiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Iasi, оn valoare de 88,5 miliarde lei, potrivit situatiei financiare оncheiate la data de 30 iunie 2004, se preia pe baza de protocol de predare-preluare de la Statiunea de Cercetare si Productie Pomicola Iasi, оn maxim 30 de zile.
Gelu JIREGHIE
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014508 (s)