Magazin

Patru trucuri simple care va vor ajuta sa scapati de furnici

Publicat: 11 iul. 2019

Acesta este modul in care puteti scapa cu usurinta de acele crini enervanti!
Primavara a aparut si asta aduce cu ea tot felul de schimbari. Multi oameni isi iau din nou gradinile in ordine sau merg in afara pentru a se bucura de soare. Din nefericire, primavara aduce mai mult decat lucruri de bucurat. Insectele sunt deja peste tot, inclusiv cele de furnici plictisitori. Din fericire, exista cateva trucuri pe care le puteti folosi pentru a scapa de aceste creaturi.

Acesta este modul in care faceti acest lucru!

1. Folositi creta
Puteti sa va pastrati furnicile la o distanta prin simpla tragere a unei linii cu creta in fata usilor sau ferestrelor. Oamenii de stiinta nu pot sa-si dea seama de ce creta functioneaza exact impotriva acestor insecte mici. Una dintre teorii este ca nu le place mirosul. Daca trageti o linie cu creta, furnica nu o va traversa.

2. Utilizati bicarbonat de sodiu
Exista o cantitate de produse chimice care promite sa tina furnicile la o distanta, dar puteti face si tu un amestec simplu – va va economisi bani si este o solutie naturala. Se amesteca impreuna piese egale de copt si zahar si se amesteca bine. Furnicile iubesc lucrurile dulci si vor fi atrase de amestec.

Este important sa nu utilizati zaharul obisnuit, deoarece atunci vor fi capabili sa observe diferenta dintre zaharul glazurat si sucul de copt. Stropiti amestecul oriunde ati vazut insectele.

De ce sucul de copt functioneaza atat de bine impotriva furnicilor? Soda de coacere are un efect asupra valorilor pH-ului, ceea ce inseamna ca este fatal pentru furnici sa inghita oricare dintre acestea.

3. Miroase
Exista o multime de mirosuri diferite care furnicile nu pot rezista:

a) Suc de lamaie: Anturii urasc mirosurile acru, sucul de lamaie atat de proaspat ii va pastra la distanta. Inmuiati cateva placute de bumbac in suc de lamaie si apoi puneti-le in locurile in care apar insectele. Puteti, de asemenea, toarna doar suc de lamaie in aceste locuri.
b) Usturoi: La fel ca multe alte insecte, furnicilor nu le place mirosul de usturoi. Desfaceti cateva cuisoare de usturoi si puneti-le in locurile in care insectele au cuiburile sau unde le vedeti ca se plimba foarte mult.
c) Castravete: Anturii nu le place gustul de castravete. Deci, le puteti pastra la distanta prin plasarea de bucati de coaja de castravete in locurile pe care le vedeti foarte mult.
d) Cafenele: mirosul de cafea este un altul din acele mirosuri pe care aceste creaturi mici nu le place. Aveai doar o ceasca de cafea? Nu aruncati bacul de cafea, dar presarati-le pe calea furnicilor.
e) Scortisoara si nucsoara: Antrele urasc aceste mirodenii. Presati unele dintre aceste condimente in gradina dvs. si insectele vor sta departe.

4. Pulbere pentru copii
Acest truc, de asemenea, functioneaza excelent impotriva verdeata sau afida. Presariti pulberea de bere pe orice planta care este acoperita cu afida si ei vor pleca. De asemenea, puteti pulveriza praful pe cuiburile de furnici.
Pulberea de bebelus contine creta, pe care deja o stim ca aceste insecte urasc.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu