National

Paul Stănescu, atac la adresa lui Florin Cîțu după ce a anunțat revenirea la normalitate de la 1 iunie

Publicat: 07 apr. 2021
Paul Stănescu, lider PSD și deputat al României
Paul Stănescu îl atacă dur pe premierul Florin Cîțu în contextul revenirii la normalitate de la 1 iunie

Paul Stănescu critică anunţul făcut de Florin Cîțu referitor la revenirea la normalitate de la 1 iunie. Secretarul general al PSD consideră că anunţul făcut de premier este mai degrabă o mişcare de imagine a Guvernului şi nu se bazează pe date concrete.

Acesta critică şi înfiinţarea comitetului interministerial care ar asigura revenirea la normalitate spunând că şi acest lucru reprezintă un exerciţiu de imagine.

Paul Stănescu îl atacă dur pe Florin Cîțu referitor la revenirea la normalitate

Într-un mesaj publicat pe o reţea de socializare, secretarul general al PSD, Paul Stănescu îl contrariază dur pe premierul Cîțu spunând că anunţul făcut de acesta este unul pur de imagine fără a avea date concrete. De altfel, liderul PSD spune că există mai mulţi factori pe care cei din Guvern nu îi poate contrala. Vorbim de factori precum ar fi gradul de vaccinare sau testarea în masă.

”Într-un act disperat și iresponsabil de a arăta că are lucrurile sub control, premierul Cîțu a anunțat sfârșitul pandemiei de la 1 iunie și constituirea unui comitet care ne va aduce la o viață normală.

”Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate” este doar un exercițiu de imagine. Normalitatea nu o stabilește Cîțu prin comitetul lui. Toți specialiștii spun, fără vreun dubiu, că nu putem previziona un orizont de timp exact pentru revenirea la o viață socială normală. Sunt mulți factori pe care guvernanții nu îi pot controla și care trebuie luați în considerare: gradul de vaccinare, testarea în masă, evoluția virusului, mutațiile lui.

Ca să-și mai îndrepte imaginea rău șifonată de măsuri aberante de restricție, precum închiderea magazinelor de la ora 18.00, a plusat și ne-a anunțat că gata, de la 1 iunie intrăm în normalitate.

De ce era nevoie de un astfel de comitet? Adică până acum ministerele și guvernul nu au avut în vedere revenirea la normalitate? Nu asta este misiunea guvernului penelisto-userist?

Prin comitetul acesta inutil, domnul Cîțu doar își cumpără timp pentru propria sa agendă și creează false așteptări românilor. Ce promite nu este deloc un act de responsabilitate. Faptul că nu s-a consultat nici cu useriștii, nici măcar cu colegii lui liberali, arată cât de personală îi este agenda. În spatele acestui exercițiu de imagine stă o luptă politică internă acerbă, între liberali și liberali, între liberali și useriști, în funcție de care se iau decizii politice aberante.

Conflictele din interiorul coaliției nu aduc niciun bine românilor. Când ei se luptă pentru putere România sărăcește.”, scrie Paul Stănescu.

Răzvan Cherecheș are aceeași părere

Răzvan Cherecheș, specialist în sănătate publică şi fost consilier onorific în cadrul Ministerul Sănătăţii condus de Vlad Voiculescu este de aceeaşi părere, catalogând declaraţia premierului ca fiind una mai degrabă politică decât una tehnică susţinută de specialişti. De altfel, acesta este de părere că România nu este pe un platou iar situaţia de la Terapie Intensivă este una gravă:

„De când a început pandemia e prima dată când suntem la capacitate maximă și nu mai sunt paturi și nu mai sunt locuri pe secțiile de terapie intensivă. Situația-i extrem de serioasă. Echivalentul ar fi că o persoană își rupe mâna și la ortopedie nu mai sunt locuri și trebuie să stea în situația asta. În contextul ăsta, declarația primului ministru e distopică, sincer” menționa Răzvan Cherecheș.

 

Premierul Florin Cîțu vrea anunță de la 1 iunie

Declaraţiile celor doi au fost un răspuns la ceea ce premierul Cîțu a anunțat în urmă cu două zile. Vorbim despre faptul că pe data de 5 aprilie 2021, premierul a ieșit în cadrul unei conferinţe de presă anunțând că Guvernul ia în calcul relaxarea măsurilor de protecţie împotriva COVID-19 de la 1 iunie iar campania de vaccinare va ajuta la revenirea la normalitate. De altfel, premierul a vorbit şi despre un așa spus platou care este prezent în toată țara:

Astăzi (n.r. luni, 5 aprilie 2021) voi anunța constituirea unui comitet interministerial, prin decizia premierului și sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. De fapt, aceasta este primul jalon, primul milestone, prima bornă pe care o punem pentru revenirea la normalitate și am să vă explic la ce mă refer”, a declarat premierul

Comentarii
  • tractoristule,oltean prost mananci kkt daca prelungea perioada nu era bine daca o scurteaza iar nu-i bine psd e ca o fata mare s-ar fute da sa nu-i strice gaoaza!

Adauga un comentariu