National

PC: Antonescu a invitat la discutii senatori ai Partidului Conservator incercand sa-i convinga sa treaca la PNL

Publicat: 28 feb. 2014
1

Partidul Conservator sustine ca liderul liberal Crin Antonescu i-a invitat la discutii pe unii senatori ai PC, in incercarea de a-i convinge sa se alature PNL.

Partidul Conservator a luat nota de comunicatul dat publicitatii astazi de catre PNL, in care se fac precizari referitoare la asa-zise incercari de racolare a unor liberali de catre PSD. Citind comunicatul, am constatat, culmea ironiei, ca liderii PNL incrimineaza practici pe care ei insisi le aplica, fara menajamente, in incercarea de a racola senatori conservatori”, se arata intr-un comunicat al PC remis agentiei MEDIAFAX.

Citeste si DRAGNEA: Daca PNL revine, il sustinem pe ANTONESCU. Am vorbit cu CRIN, m-a sunat

PC sustine ca liderul liberal, Crin Antonescu, „i-a invitat la discutii pe unii senatori ai PC, in incercarea de a-i convinge sa se alature PNL”.

„Din pacate pentru domnia sa, cunoscandu-se de acum modul in care isi respecta cuvantul dat, invitatia sa a ramas fara raspuns din partea respectivilor senatori PC. Multumim colegilor nostri ca nu au cazut in acest joc al domnului Antonescu si ca ne-au adus la cunostinta acest fapt regretabil. In mod normal, ar trebui ca domnul Antonescu sa isi ceara scuze pentru acest demers”, se mai arata in comunicat.

PNL acuza PSD ca a trasat sarcini fiecarei filiale social-democrate sa racoleze cel putin cate un parlamentar liberal, precizand ca aceste informatii au fost confirmate de reprezentanti ai PNL care au fost contactati in acest sens.

„Partidul National Liberal a luat la cunostinta faptul ca PSD a trasat sarcina fiecarei filiale social-democrate din intreaga tara sa racoleze minim un parlamentar al PNL. Informatiile sunt confirmate de reprezentanti PNL care au fost contactati in acest sens de catre liderii PSD”, se arata intr-un comunicat al PNL remis, vineri, agentiei MEDIAFAX.

Citeste si Senator PNL, fuga fuga la PSD: Regret, cetatenii m-au ales sa-i reprezint la putere

In opinia liberalilor, aceste practici sunt „dovada disperarii social-democratilor”.

„PNL condamna aceste practici si este dezamagit de faptul ca, in 2014, PSD recurge la astfel de metode grosolane, specifice inceputului anilor ’90. De asemenea, astfel de incercari sunt dovada clara a disperarii social-democratilor, care in incercarile lor de a destabiliza PNL s-au lovit de credinta comuna si de atasamentul fiecarui liberal fata de partidul pe care-l reprezinta”, se mai arata in comunicat.

Purtatorul de cuvant al social-democratilor, Catalin Ivan, a declarat, vineri, ca PSD respinge acuzatiile PNL privind racolarea de parlamentari, el exprimandu-si regretul fata de modul in care liberalii au inceput sa isi atace fostii colegi de guvernare, apreciind ca aceste atacuri sunt „degradante”

„S-a ajuns la atacuri degradante. Respingem categoric aceste acuzatii formulate de PNL. Este absolut regretabil ca fostii nostri colegi de guvernare au ajuns sa lanseze astfel de atacuri. Mi se pare degradant acest mod de raportare la PSD, in conditiile in care noi ne-am respectat intotdeauna angajamentele fata de parteneri”, sustine Ivan, intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX.

Citeste si Blaga: Motiunea de cenzura este finalizata, liberalii sa fie barbati politici si s-o semneze

Ivan cere PNL sa isi rezolve problemele interne fara sa implice PSD, aratand ca nu este vina PSD daca nu toti liberalii vad cu ochi buni ruperea USL.

„Regret profund faptul ca PNL isi pierde efectiv timpul cu astfel de acuzatii, in loc sa revina la obiectivele pe care ni le-am asumat impreuna inca din anul 2011. Mai mult nu avem de comentat pe acest subiect, dar cer PNL sa isi rezolve problemele interne fara sa implice PSD. Nu este vina PSD daca nu toti liberalii vad cu ochi buni ruperea USL”, a mai spus Ivan.

Adauga un comentariu