National

PDL nu va avea niciun loc in noul Consiliu de Administratie al TVR

Publicat: 25 iun. 2012
1
PDL nu va avea niciun reprezentant in noul Consiliu de Administratie al TVR, conform deciziei luate, astazi, de majoritatea liderilor de grupuri parlamentare, care au stabilit ca in CA vor fi cate trei reprezentanti de la PSD si PNL si cate unul de la UDMR si UNPR, informeaza agentia de stiri Mediafax.
Liderul deputatilor PSD, Valeriu Zgonea, a anuntat ca majoritatea liderilor grupurilor parlamentare au decis ca in noul CA al TVR mandatele sa fie repartizate astfel: UNPR – un loc, UDMR – un loc, PSD – trei locuri, PNL – trei locuri.
Senatorul PDL Radu Berceanu a anuntat, luni, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite ale celor doua Camere, ca Parlamentul se va reuni, marti, in sedinta comuna, pentru validarea membrilor Consiliului de Administratie al Televiziunii Romane.
Consiliul de Administratie al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majoritatii deputatilor si senatorilor. Presedintele Consiliului de Administratie este numit de catre Parlament, pe o perioada de 4 ani.
Conform Legii 41/1994, listele de candidati se inainteaza Birourilor Permanente ale celor doua Camere. Astfel, grupurile parlamentare din cele doua Camere inainteaza propuneri pentru 8 locuri, presedintele Romaniei pentru 1 loc, Guvernul pentru 1 loc, personalul de specialitate desemneaza, prin vot secret, candidati pentru 2 locuri, grupurile parlamentare ale minoritatilor nationale, pentru 1 loc.
Valentin Nicolau si Sorin Burtea au fost alesi reprezentanti ai salariatilor Televiziunii Romane in viitorul Consiliu de Administratie (CA), in urma scrutinului desfasurat joi, 21 iunie, potrivit unui comunicat remis Mediafax de reprezentantii TVR. Pe de alta parte, Mihai Radulescu si Ioana Popescu au fost desemnati membri supleanti ai lui Valentin Nicolau si Sorin Burtea in CA al TVR, conform rezultatelor alegerilor.
Totodata, numele lui Valentin Nicolau se afla printre cele vehiculate pentru preluarea sefiei TVR, in conditiile in care Consiliul de Administratie al institutiei a fost demis de Parlament pe 12 iunie, iar conducerea TVR este asigurata in prezent interimar de Radu Calin Cristea.
Televiziunea Romana a organizat alegeri interne pentru desemnarea reprezentantilor salariatilor in Consiliul de Administratie, in urma hotararii Comitetul Director din 14 iunie. Decizia a fost luata ca urmare a respingerii de catre Parlament a Raportului de activitate si a contului de executie bugetara ale TVR pe 2011 si demiterea Consiliului de Administratie, in frunte cu Alexandru Lazescu, presedintele-director general al Televiziunii Romane.
Adauga un comentariu