National

PDL solicita Guvernului Ponta sa majoreze salariile bugetarilor cu 16%, nu cu 8%

Publicat: 07 mai 2012
PDL solicita Guvernului Ponta sa majoreze salariile bugetarilor cu 16%, asa cum se angajase Executivul condus de Mihai Razvan Ungureanu, si nu cu 8%, aceasta decizie anuntata de Florin Georgescu reprezentand, in opinia democrat-liberalilor, „un esec” al negocierilor cu FMI si CE, scrie Mediafax.
PDL sustine, intr-un comunicat, ca Guvernul Ponta are banii pentru a reintregii salariile bugetarilor cu 16%.
„Comisia de Munca a Partidului Democrat Liberal solicita Guvernului Victor Ponta sa majoreze salariile bugetarilor cu 16%, asa cum se angajase Executivul condus de Mihai Razvan Ungureanu, si nu cu 8%, cum a anuntat in aceasta dimineata ministrul Finantelor, Florin Georgescu. Apreciem ca transa de majorare de 8% reprezinta un esec al negocierilor purtate cu FMI si Comisia Europeana si arata nivelul de incredere pe care organismele internationale cu care Romania are acorduri il ofera guvernarii de stanga instalate in tara noastra”, se mai arata in comunicat.
PDL mai sustine ca majorarile salariale care se vor aplica de la 1 iunie, chiar daca reduse fata de planul initial, sunt rezultatul aplicarii – in ultimii doi ani – a unor politici si masuri economice prudente si responsabile, „nicidecum rezultatul demagogiei ieftine promovate de liderii USL”.
„Prin urmare, cerem Guvernului Ponta sa explice esecul negocierilor cu privire la cresterea salariilor in sistemul bugetar asa cum a promis”, adauga PDL.
Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, astazi, dupa intrevederea cu delegatia FMI, BM si CE ca bugetarii vor primi de la 1 iunie salariile bugetarilor vor creste cu 8%, restul de pana la 15% urmand sa fie acordat tot in cursul anului 2012, in luna octombrie sau noiembrie.
Ponta a precizat ca ministrul propus pentru Finante, Florin Georgescu, a negociat o tinta de deficit de 2,25% din PIB pentru 2012, adica o extensie de 0,35%, el subliniind ca acest procent este mai mult decat suficient pentru a acoperi proiectele pe care guvernarea USL le considera esentiale.
Premierul desemnat a aratat ca discutia de luni dimineata cu delegatia FMI, BM si CE este o discutie finala, el aratand ca acordul de principiu a fost finalizat.


loading...

Comentarii
 • Noi nu am uitat PDL-ilor !!!
  Băsescu: Statul este un om foarte gras cocoţat în spatele unuia slab şi subţirel, care este economia.
  Şi, ca să fiu plastic – este o imagine care îmi vine în minte acum: statul arată aşa, ca un om foarte gras care s-a căţărat în spatele unuia foarte slab şi subţirel, care este economia românească”, a spus Băsescu.
  Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, astăzi, reducerea fondului de salarii în sectorul bugetar, cu 25%, de la * iunie. Pensiile şi ajutorul de şomaj vor scădea cu *5%.
  Apocalipsa lui Traian: salarii tăiate cu 25%, pensii mai mici cu *5%
  Boc nu cedeaza, sindicatele in greva generala, anunta Romania Libera. Pensiile si salariile vor fi taiate fara exceptie. Nici greva generala, nici motiunea de cenzura nu par sa-l induplece pe Emil Boc, constient de faptul ca Guvernul nu este „simpatizat”.
  Contactata telefonic de echipa emisiunii „Acces Direct”, de la Antena *, mama lui Boc si-a spus nemultumirea.

  „Lumea nu vrea sa mai lucre, sa mai faca nimic. Sa steie sa doarma! Atata le dau parere, sa doarma pana cand or putea”, a declarat Anuta Boc.
  Traian Basescu a decis sa promulge legea gratie careia salariile profesorilor cresc cu 5*%. A facut acest gest, desi Guvernul s-a impotrivit vehement masurii. Presedintele a considerat insa indicata majorarea salariala.
  Ads by INTERNET PROTV

  Nepromulgarea ar fi putut fi interpretata ca o dezicere a mea fata de pactul educatiei.Traian Basescu
  Se pare ca exista bani pentru aceasta crestere salariala: „Ideea ca nu sunt bani nu este o realitate, bugetul poate fi asezat pe prioritati. Daca vrei sa asiguri resurse pentru profesori sau nu. Bani exista si toate analizele probeaza acest lucru”, a mai adaugat seful statului.
  Basescu: Promulgarea legii cresterii salariilor profesorilor a fost o greseala.
  Promulgarea legii cresterii salariilor profesorilor a fost o greseala, a declarat miercuri seara presedintele Traian Basescu.

  Intrebat la televiziunea nationala care sunt greselile despre care a vorbit in discursul sau din Parlament marti, presedintele a raspuns ca ii pare rau ca nu a avut tact in relatia cu alte institutii ale statului si ca a fost o greseala promulgarea legii cresterii salariilor profesorilor cu 5*%.

  Seful statului a adaugat ca a promulgat legea pentru ca nu a fost informat corect cu privire la situatia economica, si nimeni nu credea ca vom avea o scadere economica de *%.

  Presedintele si-a mai reprosat si afirmatia facuta in 2***, cand a spus ca va demisiona la cinci minute dupa ce va fi suspendat, daca intr-adevar va fi suspendat de Parlament. Basescu a fost suspendat, in aprilie doua mii sapte, prin votul plenului, cu trei sute doua zeci si doua de voturi „pentru” si o suta opt „impotriva”.

Adauga un comentariu