National

PDL-ul s-a decis

Publicat: 17 iun. 2012
1

PDL isi va alege o noua conducere. Colegiul Director al PDL a decis organizarea unei Conventii Nationale extraordinare a partidului. Votul a fost destul de clar: 36 de voturi pentru, 14 impotriva.

Colegiul Director al PDL s-a reunit, duminica, pentru a doua oara in aceasta saptamana, dupa ce in sedinta de joi, membrii Biroului Permanent National au demisionat in bloc,in frunte cu presedintele Emil Boc, ca urmare a rezultatelor de la alegerile locale.

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, are sansele cele mai mari la sefia PDL, mai ales in conditiile in care Emil Boc a anuntat deja ca nu mai candideaza. Blaga a obtinut deja o victorie majora in cursul reuniunii de joi, cand el si sustinatorii au reusit sa impuna demisia intregii conduceri, in pofida opozitiei aratata initial de catre Boc si lideri apropiati lui, precum Roberta Anastase, Elena Udrea sau Ioan Oltean.

De altfel, demisia conducerii a fost solicitata chiar si de catre democrat-liberali care, pana joi, erau cunoscuti ca suporteri ai liniei impuse de catre Boc in partid, cum ar fi prim-vicepresedintele Gheorghe Flutur si vicepresedintele Gheorghe Stefan.

O parte din liderii importanti din provincie si-au declarat deja sustinerea pentru ca Blaga sa preai presedintia partidului. Presedintele PDL Alba, Mircea Hava, a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca il va sustine pe Vasile Blaga pentru sefia Partidului Democrat Liberal deoarece crede ca acesta are „puterea„, „experienta” si „autoritatea” sa reconstruiasca partidul.

Sursa: rtv.net

Adauga un comentariu