News Flash:

PDSR - Partidul care promite

15 Decembrie 2000
1085 Vizualizari | 0 Comentarii
Din punct de vedere al reprezentarii parlamentare, filiala ieseana a Partidului Democratiei Sociale din Romania este depasita doar de organizatia din Bucuresti. Iesenii au votat in masa la alegerile generale cu PDSR, astfel incat, in forul legislativ, judetul Iasi a trimis nu mai putin de patru senatori si sapte deputati. Este drept, nu toti sunt originari de pe aceste plaiuri, doi senatori (Razvan Theodorescu si Alin Ciocarlie) si un deputat (Valer Dorneanu) reprezentand punctul de vedere al centrului.
Fata de legislatura trecuta, PDSR Iasi a inregistrat un spor de doi senatori si trei deputati, desi, inca din 1997, doi deputati pedeseristi (Marian Enache si Mugurel Vintila) au parasit partidul, devenind membri fondatori ai Aliantei pentru Romania. Cu exceptia lui Ion Solcanu, activitatea parlamentara a celorlalti alesi pedeseristi in forul legislativ in trecutul mandat a fost dintre cele mai nesemnificative. Drept urmare, singurul dintre parlamentarii vechi (alaturi de senatorul Solcanu) care s-a regasit si pe noile liste electorale a fost deputatul Traian Dobre.
Partidul Democratiei Sociale din Romania a castigat alegerile parlamentare (plus cele prezidentiale) pe un program foarte generos in promisiuni.

SENATORI

Ion Solcanu

Data nasterii: 19 ocombrie 1943
Studii: Facultatea de Istorie-Filosofie a Universitatii "Al.I.Cuza" Iasi, doctor in stiinte istorice
Activitate profesionala: conferentiar universitar la Universitatea "Al.I.Cuza"; este locotenent-colonel in rezerva.
Nu detine societati comerciale.
Functii politice: membru in Consiliul National al PDSR si presedinte al filialei Iasi. A intrat in PDSR( FSN) din 1990
Hobby: pescuit, vanatoare.

Activitate parlamentara
Este senator din 1990. Pentru actuala legislatura, a fost desemnat seful grupului parlamentar PDSR din Senat.
In legislatura trecuta a fost secretar al Comisiei de Cultura si Mijloace de Informare in Masa.
A avut circa 300 de luari de cuvant si cateva zeci de interpelari in plenul Senatului.
Printre actele si normele legislative sustinute si semnate de Ion Solcanu se numara propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii 115/1996 privind declararea si controlul averii demnitarilor, magistratilor, functionarilor publici si a unor persoane cu functii de conducere; propunere legislativa pentru modificarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 88/1997 privind privatizarea societatilor comerciale etc.

Razvan Theodorescu

Data nasterii: 22 aprilie 1939
Studii: Facultatea de istorie a Universitatii Bucuresti; specializare in Arta si Cultura Evului Mediu Romanesc; bursa de specialitate in Franta; doctor in stiinte istorice; a publicat cateva zeci de lucrari cu caracter stiintific.
Este membru corespondent al Academiei Romane; membru corespondent al Academiei Europene de Arte si Literatura si al Societatii Arheologice din Atena.
Activitate profesionala: profesor universitar la Universitatea de Arte Bucuresti si rector al Universitatii Media. A mai fost presedinte al Radio-Televiziunii Romane, secretar general al Asociatiei de Studii Sud-Est Europene si sef al Catedrei UNESCO de Studii Sud-Est Europene din Universitatea de Arte.
Hobby: muzica
Este membru al PDSR din octombrie 2000. A fost desemnat ministru al Culturii si Cultelor in cadrul Cabinetului Adrian Nastase.

Vasile Mocanu

Data nasterii: 27 septembrie 1946
Studii: Facultatea de Agronomie si Facultatea de Zootehnie si Medicina Veterinara; specializare in irigatii; este ofiter in rezerva.
Activitate profesionala: director general la SC Agricola SA Tg. Frumos; a mai functionat ca sef ferma zootehnica la Razboieni si inginer sef IAS.
Nu detine societati comerciale.
Functii politice: membru al biroului organizatiei de baza PDSR - Tg. Frumos; a intrat in partid in 1994.
Hobby: sport, informatii.

Alin Theodor Ciocarlie (PUR)

Data nasterii: 14 mai 1953
Studii: Facultatea de Mecanica Fina din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti.
Activitate profesionala: presedinte - director la Ager Press; a fost cadru didactic asociat la Catedra de Macanica Fina a Politehnicii dar si sef al departamentului Economic al ziarului Adevarul.
Functii politice: este purtatorul de cuvant al Partidului Umanist Roman

DEPUTATI

Traian Dobre

Data nasterii: 30 martie 1947
Studii: Facultatea de Electrotehnica, Facultatea de Stiinte Economice, doctor in economie
Activitate profesionala: manager la SC Comat Iasi; este ofiter in rezerva
Functii politice: vicepresedinte al Consiliului Judetean al PDSR Iasi

Activitate parlamentara
In legislatura trecuta a facut parte din Comisia juridica, de disciplina si imunitati.
A luat de 20 de ori cuvantul in sedinte in plen si a avut noua interpelari.
Printre propunerile legislative sustinute s-au numarat cele referitoare la modificarea Legii 31/1990 privind societatile comerciale si la completarea Legii 31/1996 despre regimul monopolului de stat.

Valer Dorneanu

Data nasterii: 21 noiembrie 1944
Studii: Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti
Activitate profesionala: conferentiar la Universitatea "Spiru Haret", doctor in drept; este capitan in rezerva
A mai functionat ca procuror, consilier la Presedintia Romaniei, ministru pentru relatia cu Parlamentul si presedinte al Colegiului Legislativ. A intrat in PDSR pe data de 21 octombrie 2000.
Nu a mai fost parlamentar.
In opinia lui Dorneanu, Romania are nevoie de derularea urgenta a unui set de masuri care sa duca la relansare economica. Este vizat, in special, un sistem fiscal mai permisiv, care sa inlature obstacolele intampinate de intreprinzatorii din Romania.

Tarpescu Pavel

Data nasterii: 15 iulie 1941
Studii: Facultatea de Mecanica din cadrul Universitatii Tehnice Iasi; Institutul de perfectionare a cadrelor din industrie si agricultura; este sublocotenent in rezerva
Activitate profesionala: administrator la SC Ligant Prod SRL Pascani; intre 1971-1977: director adjunct la Grupul Scolar IMMR Pascani; intre 1977-1987: inginer sef la Intreprinderea de traductoare Pascani; 1987-1997: director la Intreprinderea de scule si accesorii specifice Pascani.
Este patronul SC Ligant Prod SRL Pascani.
Functii politice: presedintele Organizatiei Municipale Pascani, vicepresedinte al Consiliului Judetean Iasi; este membru PDSR din 1994.
Hobby: muzica, sport, teatru

Paul Neamtu

Data nasterii: 1 aprilie 1958
Studii: Facultatea de Mecanica - Universitatea Tehnica Iasi; este sublocotenent in rezerva
Activitatea profesionala: sef serviciu Export la SC Fortus SA Iasi, director general la SC Moldrom Iasi.
Este patronul SC Moldrom SA.
A devenit membru al PDSR in ianuarie 2000.
Hobby: pescuit, vanatoare

Ionel Adrian

Data nasterii: 11 februarie 1936
Studii: Facultatea de Agricultura si Zootehnie - Institutul Agronomic Iasi; doctor in stiinte economice; este neinstruit militar
Activitatea profesionala: profesor universitar la Universitatea de Stiinte Agricole si de Medicina Veterinara Iasi; intre 1962-1973 a functionat ca inginer sef si presedinte la CAP Movileni; 1973-1979: director general adjunct la DGAIA Iasi.
Nu detine societati comerciale.
Functii politice: vicepresedinte al Consiliului Judetean PDSR Iasi; este membru de partid din 1994.
Nu are hobby.

Cristian Nechifor

Data nasterii: 13 iunie 1960
Studii: Facultatea de Textile - Universitatea Tehnica Iasi; specializare in management; are, la activ, o inventie si patru inovatii; este sublocotenent in rezerva.
Activitate profesionala: director general la SC Moldova Tricotaje SA Iasi, intreprindere la care lucreaza de la terminarea studiilor.
Este actionar majoritar la SC Moldova Tricotaje SA.
Functii politice: vicepresedinte al Consiliului Judetean PDSR Iasi; este membru de partid din 1994.
Hobby: exercitii fizice cu greutati

Cristian Sandache

Data nasterii: 1 septembrie 1967
Studii: Facultatea de Istorie a Universitatii "Al. I. Cuza" Iasi; student in anul II al Facultatii de Drept - Universitatea "M. Kogalniceanu"; doctorand - Istoria contemporana a Romaniei; a publicat trei volume de specialitate; este sublocotenent in rezerva
Activitate profesionala: lector universitar la Facultatea de Drept a Universitatii "M. Kogalniceanu"; intre 1993-1995 a fost muzeograf la Complexul muzeal "Moldova" Iasi, iar intre 1995-1999 cercetator stiintific la Academia Romana Iasi.
Nu detine societati comerciale.
Functii politice: vicepresedinte al Biroului Executiv Judetean Iasi; a intrat in PDSR in octombrie 1998.
Hobby: literatura de specialitate.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1274 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014947 (s)