Religie

Pe 29 martie e sarbatorit Sfantul Marcu, episcopul Aretuselor. Ce sa faci pentru a tine boala departe de tine si familia ta

Publicat: 28 mart. 2018

Biserica Ortodoxa praznuieste joi pe Sfantul Marcu, episcopul Aretuselor. Acesta a avut o viata extrem de frumoasa si placuta Lui Dumnezeu, astfel ca in fiecare an pe data de 29 aprilie, crestinii ii praznuiesc pomenirea.

Sfantul Marcu a fost supus la suferinte grele dupa ce a distrus mai multe temple pagane in timpul domniei imparatului Constantin Cel Mare. In locul acestor temple pagane, Sfantul Marcu a construit biserici in care oamenii sa gaseasca calea cea dreapta spre Divinitate. Si pentru ca aceasta zi este una extrem de importanta pentru crestini, mai ales ca este si in post, pentru sanatatea ta si a familiei tale este bine sa urmezi anumiti pasi care sa te mentina pe calea cea buna. In cintea Sfantului Marcu poti spune o rugaciune prin care sa gasiti linistea si bucuria.

Troparul Sfantului Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor

"Si partas obiceiurilor si urmator scaunelelor apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele inalte. Pentru aceasta, cuvantul adevarului drep invatand si cu credinta rabdand pana la sange, sfintite mucenice Marcu, roaga-te lui Hristos Dumnezeu sa mantuiasca sufletele noastre".

Totodata, este bine sa imparti ceva pentru sufletele celor care nu mai sunt printre noi, dar si sa ai o zi linistita, cu ganduri pozitive si bucurie, mai ales ca in mai putin de doua saptamani vine Pastele.

Tot in aceasta zi, este pomenirea:

  • – Sfantului Mucenic Chiril, diaconul;
  • – Sfintilor Mucenici Iona, Varahisiu si a noua mucenici, impreuna cu dansii;
  • – Sfantului Cuvios Eustatiu, episcopul Chiului Bitiniei;
  • – Sfintilor Apostoli Sosten, Apolo, Chifa si Epafrodit;
  • – Sfantului Diadoh, episcopul Foticeii, in Epir.


loading...

Adauga un comentariu