Magazin

Pe bune? Nu toti OBEZII au o sanatate proasta

Publicat: 04 ian. 2015
1
Potrivit oamenilor de stiinta americani, nu toate persoanele care sufera de obezitate au, in mod obligatoriu, o sanatate precara. Cercetatorii au constatat, in urma unui studiu, ca multi dintre subiectii afectati de obezitate, care au mancat mai mult timp de cateva luni, au ramas sanatosi, in ciuda cresterii in greutate. Studiul, publicat in editia din 2 ianuarie a Journal of Clinical Investigation, a fost realizat de cercetatori de la Washington University School of Medicine din Missouri.
Subiectilor li s-a recomandat sa manance cu 1.000 de calorii mai mult pe zi, de preferinta in fast-food-uri, pentru a se ingrasa cu 6%. Cei care nu aveau afectiuni legate de obezitate, cum ar fi rezistenta la insulina, un nivel ridicat de colesterol, presiune sanguina mare sau exces de grasime in ficat, nu au prezentat complicatii nici dupa ce s-au ingrasat cu 7 kilograme.

Vezi si ALIMENTE consumate in copilarie care PREDISPUN la OBEZITATE

Rezultatele confirma ceea ce o oamenii de stiinta observasera deja la populatia cu greutate normala. Circa un sfert din obezi nu sufera de complicatii susceptibile sa provoace crize cardiace, atacuri cerebrale sau diabet. Cei care insa aveau deja probleme de sanatate au constatat ca afectiunile s-au agravat, arata romaniatv.net.

Vezi si S-a descoperit gena responsabila pentru obezitate

Adauga un comentariu