International

Pe cine a grațiat Donald Trump în ultima clipă a mandatului său?

Publicat: 20 ian. 2021
Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite

Miercuri, 20 ianuarie 2021, Donald Trump, președintele american, și-a încheiat mandatul, însă a dat o ultimă lovitură. Acesta l-a grațiat pe fostul său avocat imobiliar, Albert Pirro, potrivit Reuters.

Cu 20 de ani în urmă, acesta a executat o pedeapsă de 11 luni de închisoare pentru evaziune fiscală.

Albert Pirro este fostul soţ al lui Jeanine Pirro, una dintre cele mai înfocate susţinătoare din mass-media ale preşedintelui republican, ea având la postul Fox News emisiunea ”Justiţia cu Judecătorul Jeanine” (Justice with Judge Jeanine). În anul 2013, soţii Pirro au divorţat.

În aceeași zi, înainte de a pleca de la Casa Albă, Donald Trump a semnat 73 de graţieri şi alte 70 de comutări de pedepse. Steve Bannon, fostul său strateg politic, se află pe lista persoanelor grațiate.

Donald Trump părăsește Casa Albă. Pe cine a grațiat în ultima clipă a mandatului

Joe Biden, de acum președintele Statelor Unite ale Americii, va prelua locul lui Donald Trump de la Casa Albă. Se pare că fostul președinte american și-ar fi organizat singur un eveniment de plecare de la Casa Albă. Mai mult, Donald Trump este primul președinte în 152 de ani care nu a participat la învestitura succesorului său. Ultima oară, un astfel de eveniment s-a petrecut în 1869, când președintele Andrew Johnson a refuzat să participe la învestirea succesorului său, Ulysses Grant.

La plecarea de la Casa Albă, Donald Trump a arătat pumnul, într-un gest de luptă, ca apoi să facă cu mâna.

Donald Trump a ajuns la baza Andrews: „Le mulțumesc că sunt aici”

Donald Trump a ajuns la baza Andrews, unde a ținut următorul discurs:

„Am făcut atât de multe împreună, vreau să mulțumesc familiei, prietenilor, staff-ului meu. Le mulțumesc că sunt aici. Vă mulțumesc pentru eforturile voastre, pentur muncă, pentru că oamenii nu știu cât a muncit această familie și au muncit pentru dvs. Ar fi putut avea o viață mult mai ușoară, dar au ales să facă asta. Vă mulțumesc foarte mult.” a spus Donald Trump.

”A fost ceva foarte special, am făcut foarte multe. Prima doamnă este o femeie foarte delicată și frumoasă, și-a îndeplinit cum trebuie misiunea. E atât de populară printre oameni, de fapt, draga mea, vrei să spui câteva cuvinte?” a spus Donald Trump. Melania Trump a venit în acel moment la microfon, de unde a spus: ”Să fiu Prima Doamnă a voastră a fost cea mai mare onoare, vă mulțumesc pentru dragoste, pentru susținere, veți fi în gândurile mele, Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți, familiile, aceste momente”.

”Ce ar mai putea fi spus? Ce am făcut noi a fost uimitor, a fost ieșit din comun” a continuat președintele, adăugând: ”Am reconstruit Armata SUA, am creat o nouă forță, forța spațială, noi n-am fost o administrație obișnuită, am avut grijă de veterani. Avem o rată de aprobare de 91% printre veterani. Înainte să venim noi, au fost tratați foarte rău”.

”Cel mai mare privilegiu al meu este că v-am fost președinte” a mai spus Trump Americii. ”Voi lupta întotdeauna pentru voi, voi asculta, voi privi, viitorul acestei țări nu a fost niciodată mai bun. Doresc noii administrații succes și noroc” a continuat Donald Trump.

”Vă iubim, ne vom întoarce într-un fel sau altul” a mai spus președintele Donald Trump.

Adauga un comentariu