Secretele istoriei

Pe cine mai spioneaza germanii?

Publicat: 17 aug. 2014
Dupa ce presa germana a relatat ca BND, serviciile secrete germane, au spionat-o accidental pe fostul secretarul de stat Hillary Clinton, in anul 2012, au aparut informatii potrivit carora si convorbirile actualulului secretar de stat, John Kerry, au fost interceptate de BND.


Vezi si A fost Maria Tanase agent al Serviciului Secret?

Serviciile secrete din Germania au interceptat in anul 2013 o convorbire prin satelit a lui John Kerry, insa, la fel ca in cazul lui Hillary Clinton, interceptarea s-a produs accidental, scrie publicatia The Guardian.

Vezi si Orase pierdute in istorie descoperite de satelitii de spionaj

Purtatorul de cuvant al Ambasadei SUA in Berlin si Departamentul de Stat din Washington au refuzat sa comenteze pe marginea acestor subiecte.

Publicatia citata mai noteaza ca BND au interceptat o convorbire a lui Hillary Clinton purtata in anul 2012 cu secretarul general al ONU, Kofi Annan. Cu toate acestea, serviciile secrete germane au declarat ca niciunul dintre cei trei oficiali nu au fost tintele directe ale interceptarilor, acestea producandu-se in contextul unor operatiuni efectuate de acestia. In cazul lui Hillary Clinton, operatiunile BND vizau un suspect de terorism.


loading...

Adauga un comentariu