Diverse

Pe ei de ce nu ii promoveaza nimeni? Un cuplu de profesori cu inima mare. Ofera meditatii gratuite pentru elevii sarmani

Publicat: 19 iul. 2018
14

14 elevi cu posibilitati financiare modeste din Iasi, care nu isi permit sa plateasca meditatii pentru examenul de admitere la Medicina, primesc o mana de ajutor de la sotii Nedea. La fiecare sfarsit de saptamana, elevii sunt pregatiti gratuit de cei doi profesori de biologie, informeaza adevarul.ro.

Cei doi dascali Mircea si Nina Nedea, unul profesor de biologie la Colegiul Național, celalalt la Colegiul „Mihai Eminescu“, se ocupa pentru al cincilea an consecutiv de pregatirea tinerilor care viseaza sa ajunga doctori, dar care provin din familii modeste. Pentru ca acestia nu si-ar permite sa achite meditatii in particular, profesorii ii pregatesc gratuit.

In acest an, 14 liceeni aflati in ultimul an de liceu s-au inscris la orele de pregatire care se vor desfasura in fiecare sambata dimineata. „Anul acesta sunt doar 14 elevi inscrisi, probabil se vor mai inscrie pe parcurs. Le doresc mult succes celor care s-au inscris. Ne vedem ca si in ceilalti ani, sambata dimineata, ca sa facem pregatirea“, a povestit Nina Nedea pentru sursa citata.

In cei cinci ani, la pregatirea gratuita s-au inscris 138 de candidati, iar 64 au ramas pana la final. 50 dintre ei sunt acum studenti la Medicina. „Proiectul acesta va continua, tinem foarte mult la el. Vrem sa ajutam copiii care chiar au nevoie. Ne mandrim ca unii dintre cei pe care noi i-am pregatit se numara acum printre primii 10 studenti de la UMF“, a
Pot beneficia de meditatii gratuite elevii care provin din familii unde venitul lunar este sub 400 de lei pe membru de familie.

Adauga un comentariu