Local

Pe parcursul desfasurarii Bacalaureatului, zeci de politisti vor fi la datorie

Publicat: 14 iun. 2016

Peste 50 de politisti actioneaza suplimentar, pe raza judetului Iasi, pentru desfasurarea în conditii de liniste si siguranta a examenului national de Bacalaureat.

Pentru prevenirea evenimentelor negative si asigurarea desfasurarii în conditii de liniste si siguranta a examenelor, seful Inspectoratului de Politie Judetean Iasi, chestorul de politie Ioan Scripniciuc, a dispus suplimentarea dispozitivului curent care actioneaza pentru linistea si siguranta comunitatii.

Astfel, pe durata examenului national de Bacalaureat, 56 de politisti vor actiona, zilnic, suplimentar fata de activitatile dispozitivelor curente din teren. Din totalul efectivelor suplimentare care asigura masurile de ordine în zona unitatilor de învatamânt, 40 de politisti sunt de la structurile de ordine publica, iar 11 sunt politisti de la rutiera, restul fiind de la alte structuri ale Politiei Iesene.

Echipajele din teren actioneaza pentru a depista si lua masurile legale fata de persoanele care, prin comportamentul sau activitatile pe care le desfasoara, afecteaza climatul de siguranta publica. În acest sens, cele peste 40 de centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale politistilor.

De asemenea, politistii rutieri actioneaza pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum si a ambuteiajelor. Efectivele Politiei Iesene sunt în teren pentru mentinerea unui climat de ordine si siguranta publica si fluidizarea traficului rutier, în zona unitatilor de învatamânt din judetul Iasi, astfel încât examenul national de Bacalaureat sa se desfasoare în conditii de normalitate.loading...

Adauga un comentariu