Sport

Pe stadionul „Emil Alexandrescu”

Publicat: 26 nov. 2001

Fotbal pe zapada in Dealul Copoului

•Poli Unirea Iasi – Ceahlaul II Targu Neamt 3-0 (2-0)

In fata a circa 1.000 de spectatori, Poli Unirea a intalnit sambata, in ultima runda a turului de campionat, pe modesta Ceahlaul II Targu Neamt, acolo unde Gheorghe Stefan, alias „Pinalti”, isi rodeaza tinerele talente. Pe un teren acoperit cu zapada „din 16 in 16”, cele doua combatante s-au intrecut intr-o disputa darza, unde conditia fizica si-a spus cuvantul cu prisosinta. Fara Brighiu (suspendat pe 5 etape in urma eliminarii din runda anterioara, de la Radauti), gazdele au avut in fruntea atacului pe tanarul Dinu Sanmartean, nimeni altul decat fratele internationalului de tineret, venit in acest tur de la Gloria Bistrita, impreuna cu Dan Florin. Dupa ce Medeleanu suteaza plasat din 16 metri (min. 6) si mingea se duce apoi in corner, cinci minute mai tarziu (11′), la o aglomeratie in careul oaspetilor, Adrian Ilie inscrie din 6 metri (1-0). In continuare, Dobrea are doua oportunitati de a majora scorul in min. 20 si 23, dar mingea nu vrea sa intre in poarta nemtenilor. In min. 25, Dan Florin trimite cu capul spre poarta adversa, de sub bara Focsaneanu scoate in corner si dupa executarea loviturii de la coltul terenului, Medeleanu expediaza balonul, tot cu capul, pe langa poarta oaspetilor. Atacurile in valuri ale iesenilor se concretizeaza insa in min. 26, atunci cand Dan Florin scapa singur in careul oaspetilor, dribleaza portarul advers si inscrie pentru 2-0. Imediat dupa pauza (47′), dupa o bara a lui Medeleanu, Dobrea stabileste scorul final: 3-0 pentru Poli Unirea. Pana la finalul disputei nu se mai inscrie nici un gol, desi au mai fost ocazii la cele doua porti, ratate insa de Grigore (59′) si Medeleanu (76′), respectiv Enache (83′), ultimul loband balonul in bara transversala a portii lui Mihalache. Meciul de sambata, de pe stadionul „Emil Alexandrescu” a fost arbitrat de o brigada formata din centralul Robert Calestru (Ploiesti) si asistentii Mihai Ponici (Campina) si Petre Geambasu (Busteni). Intr-un joc observat de Iosif Veres (Sf. Gheorghe) au evoluat urmatoarele echipe:
– Poli Unirea Iasi: Mihalache – Gheban, Petrache, Adrian Ilie, Danut Munteanu (Boghean 74′) – Cristea, Mihai Dragoi (Costel Ilie 64′), Medeleanu, Dan Florin – Dobrea (Grigore 56′), Dinu Sanmartean. Antrenori: Adrian Kereszy si Gelu Paveliuc.
– Ceahlaul II Targu Neamt: Focsaneanu – Damian, Dascalu, Luchian, Pastravanu (Apreotesei 67′) – Enache, Radulescu, Muraru (Ursache 76′), Scutariu – Sinauceanu, Corfu. Antrenor: Vasile Nita.

•Adi Kereszy ne ureaza „La multi ani !”

La finalul jocului, cei doi antrenori principali ne-au declarat urmatoarele:
– Adrian Kereszy: „In ultimele doua meciuri din actualul sezon, principalul nostru adversar a fost terenul de joc, la Radauti cu gheata, iar acum cu zapada si noroi. Sunt multumit de baietii mei, care s-au adaptat perfect la conditiile de meci, iar victoria impotriva nemtenilor a fost frumoasa. Evidentiez toata echipa pentru efortul depus si pentru succesul obtinut. Chiar daca este poate prea devreme, dar avand in vedere faptul ca este ultimul meci oficial al anului, vreau sa urez le tuturor celor care ajuta echipa, sponsorilor, conducatorilor si nu in ultimul rand suporterilor, un calduros cu ocazia sarbatorilor de iarna care vin. Ne vom pregati, in continuare, doua saptamani, cu cate trei antrenamente pe saptamana, iar apoi baietii vor avea liber pana la jumatatea lunii ianuarie. Vom pleca apoi intr-un cantonament de pregatire, probabil tot la Vatra Dornei, la sfarsitul lui ianuarie si inceputul lui februarie 2002. Vom face tot posibilul sa mai aducem la echipa alti 3-4 jucatori de valoare, de preferinta atacanti, mai ales ca Brighiu va lipsi primele patru etape din retur. Acestia vor veni din zona Moldovei si din tara, dar nu voi spune acum numele lor”.
– Vasile Nita: „Am stiut de la inceput ca la sunt sub Poli Unirea, echipa mea avand doar atuul tineretii. Mijlocul si atacul sunt formate din copii de 18-20 ani, iar pe un teren dificil am fost pe locul doi. La echipa noastra, Gheorghe Stefan isi rodeaza jucatorii tineri si ne ajuta si financiar, dar baietii nostri nu pot evolua si la Ceahlaul Piatra Neamt si invers, cum sunt la echipele satelit declarate oficial la federatie. Doresc Iasului sa promoveze in liga a doua !”.
Tot dupa meci, presedintele executiv Pavel Hodea ne-a declarat ca lui i-a placut foarte mult Sanmartean, el fiind pentru prima data titular la Poli Unirea. Umar la umar cu Pavel Hodea, directorul sportiv Dragos Urdaru ne-a spus ca lui i-a placut in schimb Dan Florin si tot el a adaugat: „Deh, plutasii de pe Bistrita…”, referirea fiind facuta si la faptul ca ambii jucatori sunt veniti de la Gloria Bistrita si la debutul din urma cu cateva runde la Poli Unirea, ambii au evoluat destul de modest.
Dan TEODORESCUloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit