Eveniment-Social

Pe unde circulam? RATP a stabilit rutele finale de transport – FOTO, VIDEO

Publicat: 16 sept. 2012

@ Reteaua de transport in comun a fost modificata pe mai multe trasee din cauza santierelor deschise in oras

Odata cu inceperea noului an scolar, oficialii regiei locale de transport in comun au fost nevoiti sa refaca reteaua de circulatie din cauza numeroaselor santiere deschise in cele mai importante artere din oras. Toate rutele pentru transportul public a celor doua firme care activeaza in municipiul Iasi au, incepand de astazi, o serie de modificari. Cele mai importante dintre acestea constau in aparitia unor trasee noi, modificarea unor trasee deja existente, dar si suplimentarea cu diferite mijloace de transport a tuturor rutelor pentru a acoperi fluxul de elevi care vor circula prin oras.

Poate cea mai importanta schimbare in reteaua locala de transport este reintroducerea tramvaielor pe bulevardul Carol I. In cursul zilei de ieri, oficialii regiei locale au efectuat ultimele teste la calea de rulare a tramvaielor peste viitorul pasaj subteran din fundatie. Primul tramvai a fost testat la orele dupa-amiezii si, in urma verificarilor, acesta a circulat in conditii optime pentru transportul calatorilor care a fost redeschis publicului duminica incepand cu ora 20.00. „Amplasamentul ne-a fost predat ieri (sambata – n.r.) dupa ora 15.00. Am continuat si astazi cu turnarea de piatra sparta, cu montarea liniei si fixarea retelei de fir contact. Tocmai am finalizat si probele cu un vagon, astfel incat sa ne convingem ca ceea ce am realizat aici e o lucrare sigura. De maine, se va circula cu tramvaiul 1 si 13 pe vechile itinerarii de acum 5 ani”, explica Adrian Mihai, sef Birou Relatii Publice in cadrul RATP Iasi.

Au aparut trasee noi

RATP Iasi anunta urmatoarele modificari în circulatia mijloacelor de transport, începînd cu data de 17 septembrie:  Se reia circulatia tramvaielor 1 si 13 pe itinerariile: Traseul 1 – Copou – Targu Cucu – Podu Ros – Tatarasi – Targu Cucu – Rond Copou; Traseul 13 – Copou – Targu Cucu – Tatarasi – Podu Ros – Targu Cucu – Rond Copou. De asemenea, se prelungeste traseul de autobuz 42 conform itinerariului: CUG I – Frigorifer – Tudor Vladimirescu – Piata Eminescu – Rond Copou. In plus, se înlocuiesc microbuzele de pe traseul 28 cu autobuze, se suplimenteaza numarul acestora si se anuleaza traseul 28 barat . Itinerariul traseului 28 va fi urmatorul : Rond Dacia – Piata A.c.B. – Mircea cel Batrîn – Podu Ros – Piata Eminescu – Triumf . „Pentru a asigura buna circulatie a tramvaielor pe tronsonul Hotel Europa – Podu Ros, rugam soferii sa nu parcheze în vecinatatea liniilor de tramvai”, solicita Maricel Gherca, directorul general al RATP Iasi. In legatura cu noile achizitii ale municipalitatii, cele 20 de autobuzele DAF primite recent de RATP vor circula pe traseele 42, 43 si 46. 

Avand in vedere ca pe multe intersectii se circula anevoios din cauza restrictiilor impuse de lucrarile pe santiere, specialistii recomanda iesenilor sa apeleze la transportul cu tramvaiul, mijloace de transport pregatite pentru transportul elevilor. „Suntem pregatiti pentru transportul elevilor si chiar le sugeram parintilor sa apeleze la transportul public electric, care cu siguranta ca va asigura un transport mult mai rapid al acestora spre Copou”, mai spune Adrian Mihai.

Adauga un comentariu