National

Pe Valea Prahovei, de Sarbatori, s-a dat prima alerta de trafic intens dupa 15 ani

Publicat: 03 ian. 2013
1
43 de accidente rutiere grave, soldate cu 38 de raniti si 13 morti, 34 de dosare penale pentru alcool la volan si prima alerta de trafic intens dupa15 ani. Acesta este bilantul ultimelor zile de pe soselele catre Valea Prahovei.
Calvarul in trafic a inceput la sfarsitul saptamanii trecute cand romanii au plecat in numar mare spre statiunile montane. „60.000 de masini au venit din sud spre Brasov. Nu le punem la socoteala pe cele care au venit din nord. DN1 si DN1A (Valeni-Cheia) s-au umplut imediat. Am recomandat ca drumul sa fie facut prin Bucuresti-Targoviste-Sinaia sau Autostrada Campulung, dar in foarte scurt timp s-au umplut si alea. La un moment dat nu mai existau alternative, asa ca pentru prima oara in 15 ani am emis alerta de trafic intens”, a declarat comisarul Lucian Dinita, seful Directiei de Politie Rutiera, pentru Adevarul.
In plus, s-a decis ca peste 1.900 de agenti de circulatie sa fie scosi in strada, in special in zonele si in perioadele in care s-au inregistrat valori ridicate de trafic. 
Pentru a evita o noua blocare a tuturor drumurilor care duc la munte, ieri, conducerea Politiei Rutiere a decis devierea traficului in judetul Brasov de pe DN 1 pe DN 1A Sacele-Cheia incepand cu ora 11.50, cand turistii au pornit spre case, iar in zona a inceput sa se mearga din nou bara la bara.
In jurul orei 16.00, circulatia pe DN1 in dreptul localitatii brasovene Vladeni a fost blocata pe ambele sensuri si ca urmare a unui accident in care au fost implicate trei autoturisme.
„Am organizat ca fiecare intrare in Bucuresti sa fie monitorizata de ofiteri, la fel ca si in intersectii. Eu sper ca romanii sa inteleaga si sa plece cu o zi-doua mai tarziu. Dar sa nu uitam ca pe 6 ianuarie este Boboteaza, iar pe 7 este Sfantul Ion, si iarasi vor aparea probleme. Mi-ar placea sa cred ca romanii sunt cerebrali si nu vor crea ambuteiaje, poate vor intelege sa plece etapizat si sa nu mai plece toti in acelasi timp spre casa”, a declarat Lucian Dinita. 
Potrivit acestuia, este posibil ca politistii de la Rutiera sa ia masura devierii circulatiei si in zilele urmatoare. „De 30 de ani este situatia asta pe DN 1 nu de ieri, de azi. Practic, nu exista alternativa. Toti trebuie sa intre pe acelasi drum”, a conchis seful Politiei Rutiere. 
Adauga un comentariu