Eveniment-Social

Pe zi ce trece, tot mai multi pacienti din Iasi sunt diagnosticati cu virusul AH1N1

Publicat: 04 mart. 2016
1

Problema incepe sa nu mai poata fi controlata. Dupa ce mai multe analize din Iasi au fost trimise la laboratorul din Bucuresti, au fost confirmate alte cazuri de gripa porcina pe raza judetului Iasi. In acest mod, Iasul a ajuns pe locul al cincilea printre judetele cu cele mai multe astfel de cazuri confirmate de existenta a virusului. Potrivit datelor furnizate saptamanal de catre Institutul National de Sanatate Publica (INSP), pe site-ul oficial au aparut, in data de 3 martie, 19 cazuri de gripa AH1N1 in judetul Iasi. Chiar daca acesti pacienti sunt tinuti sub observatie, de la o saptamana la alta, numarul persoanelor infectate creste destul de mult.

Citeste si: La Iasi a fost inregistrat primul deces cauzat de virusul gripal AH1N1! Pacientul avea mai multe complicatii

Tot la Iasi, saptamana trecuta a fost inregistrat primul deces cauzat de virusul AH1N1, la un pacient din municipiu, in varsta de 56 de ani. Deoarece gripa se transmite de la om la om, atât pe cale aeriana (vorbit, stranut, tuse), cât si prin contactul direct cu bolnavul sau diferitele obiecte personale ale bolnavului, contaminate cu secretiile sale nazofaringiene, pentru evitarea imbolnavirii prin gripa porcina, medicii specialisti recomanda respectarea celor mai importante masuri de prevenire. In primul rand, nasul si gura sa fie acoperite cu batista personala in timpul stranutului sau al tusitului, mainile sa nu fie duse la ochi sau la gura decat dupa ce au fost spalate cu apa si sapun, sa se evite pe cat posibil aglomeratiile. De asemenea, trebuie evitat contactul apropiat cu persoane care prezinta semne clinice evidente de afectiuni acute respiratorii, iar cei care prezinta simptome asemanatoare cu cele ale gripei sa se izoleze de restul familiei si sa mearga la doctor pentru stabilirea diagnosticului si a schemei de tratament.

Adauga un comentariu