Sport

Pedepsiti! Arbitrii de box care l-au furat pe Mihai Nistor la Olimpiada au fost trimisi acasa

Publicat: 18 aug. 2016
1

Câtiva arbitri implicati în deciziile scandaloase de la Jocurile Olimpice au fost retrasi de la delegari. Rezultatele meciurilor controversate nu mai au însa cum sa fie schimbate.

AIBA a luat decizia de a-i exclude pe arbitrii care au viciat rezultate dupa reactia furioasa a irlandezului Michael Conlan, care a pierdut nemeritat în favoarea în sferturile de finala ale categoriei bantam, în fata rusului Vladimir Nikitin.

Conlan nu s-a abtinut de la invective, afirmând ca lumea boxului amator e plina de „nenorociti si trisori”. Irlandezul i-a acuzat pe membrii AIBA de coruptie, „de la cel mai mic la cel mai mare”. Conlan s-a jurat ca nu va mai participa niciodata la o competitie de amatori. Într-un comunicat, AIBA a transmis ca unele dintre deciziile date la meciuri au fost analizate cu atentie si ca au fost luate masuri împotriva unor arbitri.

„De la începutul JO, AIBA a oficiat 239 de lupte. Am revizuit toate deciziile si am constatat câteva care nu s-au ridicat la nivelul asteptat. Respectivii arbitri de ring si judecatori nu vor mai oficia la Rio. Potrivit regulamentului AIBA, rezultatele meciurilor nu vor putea fi schimbate”. Una dintre victimele incompetentei sau coruptiei din box a fost si ieseanul Mihai Nistor, care a parasit competitia înca din primul tur, pe nedrept.

Adauga un comentariu