News Flash:

Peisagistii ,,vindecatori’’ de la spital

7 Iulie 2010
551 Vizualizari | 0 Comentarii
Panica la Spitalul Judetean : concedieri pe banda rulanta

AFARÃ Dacã setul de mãsuri propus de Ministerul Sãnãtãtii va fi avizat atunci urmeazã ca, în viitorul apropiat, multi dintre angajatii Spitalului Judetean Vaslui sã fie disponibilizati. Aceste mãsuri vor afecta, se pare, compartimentul TESA, în viitor urmand a se ‘‘umbla’’ si la corpul medical. Analiza organigramei scoate ,însã, si un aspect incredibil ce tine de functionarea spitalului. Astfel, aici sunt angajati 7 « peisagisti », care se ocupã de parcul spitalului ! Culmea, e cã cei sapte pot sta linisti pentru cã, deocamdatã, nimeni nu s-a gandit cã a fi cam multi ! Si, totusi, ce fac sapte peisagisti la spital ?

Celelalte compartimente (personal deservire), si asa exagerat de încãrcate pe alocuri, vor rãmane deocamdatã neafectate de aceastã interventie. Trebuie precizat cã numãrul angajatilor TESA din structurile Spitalului Judetean este în prezent de 54 de salariati care sunt dispersati în departamente distincte. Acestora li se adaugã si cei în jur de 100 de medici, care abia mai fac fatã solicitãrilor. In conditiile în care spitalul are peste 950 de paturi, iar numãrul pacientilor depãseste uneori aceastã capacitate, este destul de greu ca prezentul corp de cadre sanitare sã poatã face fatã solicitãrilor. Cu toate acestea, cei responsabili de ‘‘sãnãtatea’’ romaneascã doresc sã reducã drastic structura de personal, principalele compartimente vizate fiind personalul TESA si personalul medical. Dacã aceastã mãsurã care se vrea a fi una care sã eficientizeze activitatea din spitalele romanesti si sã facã economii în bugetele institutiilor sanitare, problemele de aceastã naturã trebuie identificate în altã parte.

Uzina de la spital : 16 fochisti, 11 instalatori, 8 liftieri...

Este de neimaginat cum într-un spital personalul de deservire este aproape la fel de numeros cat este cel constituit din corpul de cade medicale. Aceastã situatie o putem întalni la Vaslui, acolo de unde ‘‘mãnancã o paine caldã’’ nu mai putin 96 de astfel de angajati. Se pare cã intretinerea spitalului este pusã pe primul plan avand în vedere cã aici sunt încadrati 16 fochisti, 11 instalatori, 8 persoane ce se ocupã de buna functionare a lifturilor si cate sase lãcãtusi mecanici si electricieni. Ca sã nu mai amintim de cei sapte ‘‘peisagisti’’ (personal întretinere spatii verzi) care sunt plãtiti cu bani grei fãrã a ne putea da seama ce atributii zilnice au si care este volumul lor de muncã într-o lunã. Acestia vor scãpa bine-mersi de grijele restructurãrii, în timp ce restul personalului, ce duce tot greul activitãtii spitalicesti va trebui sã tremure în continuare panã la aflarea unei decizii oficiale. La Spitalul Judetean Vaslui ultimele angajãri care s-au fãcut au fost la sfarsitul anului 2008.
(Sursa: Vremea Noua)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015379 (s)