Actualitate

Penibil! Klaus Iohannis explică de ce în România nu se construiesc spitale în şase zile: E democraţie…

Publicat: 28 ian. 2020

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, referitor la epidemia de coronavirus din China, că trebuie luată „foarte în serios”, iar autorităţile se vor pregăti „cât se poate de bine”.

„Înţeleg că astăzi că a avut loc o discuţie interministerială. Aştept acum să aflu care sunt concluziile tehnice. Eu cred că trebuie să luăm această chestiune foarte, foarte în serios. Pare a fi un virus foarte agresiv şi eu sunt de părere că ne vom pregăti cât se poate de bine”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a susţinut că este „deschis” în cazul în care se va impune o discuţie în CSAT.

„Nu ştiu dacă este cazul să se ajungă în CSAT. Dacă Guvernul îşi face treaba la modul cel mai serios şi nu am motive să cred că nu va fi aşa nu este nevoie, dar sunt deschis dacă se impune”, a afirmat şeful statului.

El a indicat că în China există proceduri total diferite faţă de România în ceea ce priveşte construcţia de spitale.

„Sunt proceduri total diferite. În China funcţionează un sistem autocrat care dispune şi execută, iar la noi funcţionează un sistem democratic, cu reguli europene, care pregăteşte documentaţia după care se fac licitaţiile şi se caută finanţările respective şi în acest fel la noi durează mai mult. Recunosc că pentru spitalele regionale a durat prea mult până acum şi sper să găsim forme de accelerare a procedurii”, a spus Iohannis.loading...

Comentarii
  • Titlul articolului este foarte probabil. Și la noi înainte de ’89 cincinalul se făcea declarativ în patru ani și jumătate, în realitate se realiza doar jumătate. Autorul ar dori ca spitalele, autostrăzile să fie făcute de președintele Johannis.

  • Da ce ar trebui sa faca fuhrerul puturos si al sau guvern de trogloditi? Sa taie pensii, salarii, alocatii, sa ingroape tara in datorii ca sa cumpere avioane si alte kkturi, sa vanda resursele tarii pe o sapca? Ca de spitale si autostrazi se ocupa bunica lui Stefan cel Mare!

  • Mai stim noi un partid care in 2016 a castigat alegerile promitand ca in 2020 vom avea Spital Regional in Iasi, stim cu totii ce au facut cand au ajuns la guvernare.

Adauga un comentariu