Actualitate

PENIBIL! Oamenii de afaceri s-au saturat de seful Camerei de Comert! Participantii la un seminar se revolta: „Bine ca nu mai dau cosmetice” GALERIE FOTO

Publicat: 21 mart. 2017
@ O firma de organizare evenimente a prezentat, ieri, la Hotel International, conferinta „Businees (R)evolution” @ Invitat a fost si seful Camerei de Comert si Industrii, Paul Butnariu, care a declarat ca afacerile nu merg din cauza mediului politic @ Reprezentantul BDO l-a contrazis @ „Domnul Butnariu spune ca e vina politicului, nu sunt de acord. Pana sa vezi in alta parte, trebuie sa fie ordine la tine”, a spus Paul Schipariu @ Din 2500 de invitati, doar 200 au confirmat prezenta la conferinta @ Audienta s-a aratat deranjata de reclama facuta de OMV sau Telekom @ „Bine ca nu se mai fac cadouri cu cosmetice ca acum 20 de ani. Cum maximum 10 mii de euro se fac conferintele astea. Ai de platit pranzul celor prezenti, cei care iau cuvantul si trebuie sa-ti mai iasa si tie ceva”, a spus un antreprenor local
 
Camera de Comert si Industrie (CCI) Iasi, condusa de presedintele Paul Butnariu, a aparut ca partener in cadrul unui eveniment obscur organizat la Hotelul International, sub titlul de Business (R)evolution. Teoretic, scopul conferintei era de a oferi solutii companiilor din Iasi in ceea ce priveste partea de management.

De fapt, in prima parte a zilei, au fost prezente firme care au incercat sa-si vanda produsele. Butnariu a fost folosit ca sa dea greutate evenimentului. Insa, presedintele CCI a plictisit publicul cu statistici care aveau menirea sa arate ca judetul Iasi se afla pe un plan ascendent din punct de vedere economic, pe un loc 7 binemeritat. Audienta casca copios la datele oferite de Butnariu, mai ales cand a spus ca mediul economic este afectat de deciziile politice.

„La nivel de Produs Intern Brut pe judetul iasi, suntem pe locul sapte. In perioada 1995-2005 eram pe locul 15. S-au dezvoltat industriile, impreuna cu zona IT. Deplhi are 2400 de angajati singura firma cu o investitie mai mare de 100 milioane de euro in Iasi. Partea de IT este foarte puternica. Nu avem nicio lege a parteneriatului public-privat foarte clara”, spunea seful CCI, explicand ca Zona Metroplitana sufera la capitolul infrastructura, existand asfalt doar in proportie de 15 la suta.

Citeste si : Este REVOLTATOR! Seful afaceristilor ieseni ar trebui sa demisioneze IMEDIAT! Soarta lui este la mana judecatorilor

Imediat, Butnariu a fost taxat de Dan Schipariu, reprezentant BDO Romania, firma ce ofera solutii de management. „Domnul Butnariu spune ca e vina politicului, nu sunt de acord. Pana sa vezi in alta parte, trebuie sa fie ordine la tine. Am intrebat manageri de la companii cunoscute. Am intrebat ce instrumente de management folosesc. S-a lasat liniste. De exemplu, compania noastra inchiriaza manageri”, a spus Dan Schipariu.

Interesul pentru conferinta a fost destul de scazut. Organizatorii au transmis 2500 de invitatii, dar numai 200 au confirmat. La sesiunea de dimineata in sala de conferinte erau prezenti 100 de participanti. Chiar si reprezentantul Telekom, Victor Voicu a sesizat numarul mic de participanti. „Este a doua oara cand vin. Atunci, era ceva mai multa lume”, a spus reprezentantul companiei.
 

Participant: „Ma simt agresat. Cam zece mii de euro costa”
 
Conferinta a fost organizata de doingbusiness.ro, prin Dumitru Ion, CEO la Kompass Romania (companie ce ofera informatii despre potentialii clienti). Conform datelor financiare, Kompass Romania, pana in 2014 era pe pierderi, fiind administrata de Delta Asset Management SRL cu asociatii Ion Radu Stefan si Ion Laura Andreea. Unul dintre participantii la conferinta si-a aratat nemultumirea pentru modul in care a fost organizata intalnirea. Pe scurt, era nemultumit ca OMV, Telekom si BDO Romania au platit evenimentul pentru a-si promova produsele.

Citeste si : Informatii INCENDIARE ies la iveala! Seful afaceristilor ieseni ascunde un secret teribil! Lista victimelor este lunga – FOTO

„Asta este pretul pe care trebuie sa-l platim cand vii la conferinte gratuite. Ma simt agresat. Este si mancare gratuita la pranz. Prezentarile celor de la OMV sunt plictisitoare. Fiind liberalizata piata, au interes sa-si faca reclama. La fel si cei de la Telekom. Clar, sunt niste sume alocate pentru astfel de evenimente. Am mai fost prin tara. E ca o pauza de publicitate. Bine ca nu se mai fac cadouri cu cosmetice, ca acum 20 de ani. Cum maximum 10 mii de euro se fac conferintele astea. Ai de platit pranzul celor prezenti, cei care iau cuvantul si trebuie sa-ti mai iasa si tie ceva. Tot ce trebuie sa faci este sa ai o baza de date ca sa anunti potentialii clienti”, a spus Alexandru, seful unei companii locale.
 

Organizatorul: „Am avut succes la Oradea”
 
Organizatorul Dumitru Ion a recunoscut ca a reusit prin aceste conferinte sa ajute un investitor sa-si ridice propria afacere. „La Oradea, unul dintre participanti a facut un business. Acum, are peste o suta de angajati. Evenimentul este dedicat anterprenorilor din judetul Iasi, incercam sa prezentam solutii care pot fi aplicate in domeniile de activitate. Discutam de solutii de optimizare a management-ului, de reducere a costurilor, solutii tehnologice care pot fi aplicate pentru eficientizarea activitatii”, a precizat Dumitru Ion. Conferinta a fost moderata de jurnalistul Radu Soviani.
 
Ce este Doingbusiness.ro
 
Conform prezentarii oficiale, Doingbusiness.ro este un portal de afaceri care ofera utilizatorilor informatii depre oportunitatile din economia nationala precum si prezentarea principalelor companii active în fiecare domeniu. Proiectele includ publicatiile Romanian Business Digest si Major Companies in Romania în variante print si online.

Citeste si : Terenurile si cladirile Constructii Feroviare Moldova SA, scoase la licitatie cu 1,5 milioane euro

Serviciile mai includ servicii de agentie de evenimente, servicii de comunicare si direct marketing – call center, direct mailing, direct e-mailing, cercetare de piata. Doingbusiness.ro este organizator al seriilor de evenimente proprii: CEO Conference, Business to more Business, IMM ReStart, Emerging Europe Energy Summit si Emerging Europe Investment Summit.

Citeste si : O institutie dubioasa din Iasi incearca sa sifoneze bani de la bugetul statului prin intermediul unor concursuri paravanloading...

Comentarii
  • In sfirsit cineva care s-a prins cit de incompetent si oportunist a fost si este acest individ Butnariu. I-a mers bine in afaceri cit timp a furat de la CFR (in special pe vremea lui Necolaiciuc) Acum se multumeste cu firimituri si traieste din vinzari de active foste CFR si de curind si-a angajat fata la CFR Calatori prin alt individ Axinia un alt baron CFR care isi ascunde banii pe la pensiunea de la Durau numita La Martin. Astia sunt indivizii care conduc societatile din Iasi si mai avem prtentii de oras mare din Romania.

Adauga un comentariu