National

Penitenciar construit in parteneriat public – privat

Publicat: 28 apr. 2011

Primul penitenciar construit in parteneriat public – privat in Romania ar putea fi dat in folosinta in prima jumatate a anului 2013, el urmand sa fie construit in comuna Berceni, langa Ploiesti, si sa fie ocupat exclusiv de cei inchisi in regim de maxima siguranta.
Directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANNP), Ioan Bala, a anuntat joi, intr-o conferinta de presa, ca institutia pe care o conduce a realizat deja planurile pentru constructia din comuna Berceni, costurile de proiectare fiind suportate de Ambasada Olandei, printr-un program dezvoltat in acest sens. „Planurile pe care le vedeti sunt modulare. Ele pot fi realizate oriunde si pot fi modificate, intrucat ce vedeti pe aceasta plansa reprezinta sectoarele unui penitenciar. Astfel, capacitatea unei inchisori de acest gen poate fi crescuta chiar pana la o mie de locuri, fiind necesara doar multiplicarea unora dintre sectoare”, a explicat Ioan Bala, aratand jurnalistilor o plansa cu proiectia viitorului penitenciar.
Bala nu a putut preciza nici costurile construirii penitenciarului propus si nici detaliile parteneriatului public – privat. „Nu putem face publica estimarea costurilor pentru aceasta constructie. Va pot spune ca avem o astfel de estimare, dar nu o putem face publica inainte de licitatie, pentru ca ar insemna sa dam indicii eventualilor participanti”, a afirmat Bala.
Referitor la detaliile parteneriatului public – privat, seful ANP a declarat ca acestea vor fi stabilite prin Hotarare de Guvern.loading...

Comentarii
  • Nu poate sa prezinte costurile, el saracu-i dus cu duhul, nu stie nimic ,atat.Da cand ridica de la banca venitul de sef nu are amnezie.Mincinosul, sa prezinte cat baga in buzunar de la aceasta afacere.

Adauga un comentariu