Retete cu carne

Penne al forno

Publicat: 05 iul. 2011
2

Ingrediente:

500 g paste (penne, tortellini, fusilli)
200 g smantana
200 g parmezan ras
2 linguri cu unt
150 g spanac congelat
1 broccoli mic
150 g bacon
100 g gorgonzola
sare
piper
200 ml lapte

Mod de preparare:

Se pregateste sosul de branza. Se pun untul, smantana, 100 g parmezan, laptele si gorgonzola intr-un vas, pe flacara. Se amesteca incet, pana se formeaza un sos placut mirositor. Se stinge focul.
Se pune un vas cu 3 litri de apa si o lingura cu sare la fiert. Cand da in clocot, se pun pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se lasa sa se scurga intr-o sita.
Intr-un alt vas, se pune baconul taiat bucatele. Cand s-a rumenit, se adauga broccoli oparit separat si spanacul si se lasa la foc mic, sa dea in cateva clocote.
Se pun pastele intr-un vas de lut, spanacul cu bacon, un praf de piper, sosul de branza, iar la final se presara restul de parmezan. Se baga vasul in cuptorul incins in prealabil si se lasa la copt cam 20 de minute.

sursa articol: http://www.femeia.ro
sursa fotografie: http://www.foodnetwork.ca




Adauga un comentariu