Frumusete

Pensarea corecta a sprancenelor

Publicat: 10 dec. 2010
7

Sprancenele intregesc frumusetea unui chip, ii definesc personalitatea, sustin armonia si echilibrul intregii fizionomii si-i asigura in acelasi timp expresivitate si contur.

Regulile pensarii corecte
O prima regula a pensatului corect spune ca sprancenele trebuie sa fie intotdeauna mai lungi decat ochii. Evitati sa va pensati excesiv sprancenele pentru ca veti avea niste sprancene subtiri care dau un aspect batranesc. Firele de par din partea superioara cresc greu si nu trebuiesc pensate, odata pensate poate aparea pericolul sa nu mai creasca. A doua regula spune ca pensatul trebuie sa tina cont in primul rand de fizionomie:

  • Fata rotunda: sprancenele nu trebuie rotunjite, iar pensarea trebuie facuta spre o linie cat mai ascendenta. Sprancenele trebuie subtiate in zona superioara a bazei.
  • Fata patrata:sprancenele se subtiaza usor din grosime si se arcuiesc urmand forma arcadei sprancenoase.
  • Fata triunghiulara: punctul maxim trebuie sa se afle in dreptul mijlocului pometilor.
  • Fata patratoasa cu oasele maxilarului poeminente: sprancenele ideale  vor fi groase, usor arcuite.

Cateodata este nevoie ca pensarea sa urmareasca corectare unor probleme estetice: – cand ochii sunt prea apropiati sprancenele se vor pensa mai mult la baza – cand ochii sunt prea departati, se va pensa coada sprancenelor – cand ochii au pleoape cazute, se va insista cu pensarea cozii spancenei, astfel incat arcada sa fie mai mare.

Tehnica pensarii corecte
Pentru a delimita exact de unde si pana unde incep si se sfarsesc sprancenele se va adopta tehnica creionului. Se ia un creion (betisor) si se ataseaza de la nari si pana la exteriorul ochiului, la arcada. Astfel se pot elimina usor greselile care strica adesea lungimea ori grosimea sprancenelor. Pentru a stabili linia generala a sprancenei, asezati creionul(betisorul) sub arcada, astfel incat sa treaca prin punctul de inceput si de sfarsit al sprancenei. Linia trebuie sa fie 2/3 in ascensiune si 1/3 in coborare.

Care sunt etapele pensarii?

  • Este indicat sa va pensati imediat dupa baie/dus; atunci pielea este curata si moale, porii sunt deschisi, iar smulgerea firelor va fi mai putin neplacuta. Daca nu, tine un tampon umed si caldut peste sprancene vreo 5 – 10 minute pentru a deschide porii.
  • Aplicati un strat foarte subtire de crema hidratanta deasupra sprancenelor si frecati pana cand aceasta a fost absorbita in piele. Daca pielea este sensibila, in loc de crema hidratanta, aplicati un strat subtire de crema cu 1% hidrocortizon.
  • Masati pielea din zona sprancenelor cu un cub de gheata pentru a amorti locul cu pricina.
  • Periati sprancenele in sus.
  • Pentru a pensa in mod corect sprancenele, tineti penseta in directia in care creste firul de par. Apucati in mod ferm un singur fir de par si trageti.
  • Dupa ce ati terminat operatiunea de pensare, spalati zona cu apa calduta si masati-o cu o crema de galbenele. Aceasta are rolul de a calma si cicatriza zona.
Adauga un comentariu