Stiri

Pensia lor medie a ajuns la 18.430 lei pe luna! Categoria careia Guvernul ii da si mai multi bani din luna august

Publicat: 17 sept. 2019

Guvernul continua sa-si bata joc de contribuabuli. Au promis pensii si salarii mai mari, dar au uitat sa spuna ca cei vizasi sunt tot bogatii tarii. Ultimele date oficiale provenite de la Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) confirma faptul ca pensiile speciale ale fostilor magistrati au crescut in luna august, fata de luna iulie, cu 115 lei

Astfel acestia ajung  lao medie lunara de 18.430 lei. Este vorba despre 3.828 de beneficiari, carora noi le platim practic pensiile pentru ca ei nu au contribuit la fondul din care incaseaza astazi aceste sume uriase.

Fostii magistrati ar avea o pensie medie de 2.760 de lei, cu 1 leu mai mult decat in luna iulie (pensie bazata pe contributiile platite in timpul cat au fost angajati). Aceasta este cea mai mare majorare a pensiilor, dintre toate categoriile de pensii speciale, scrie Capital.

Pensiile celorlalti speciali
Pensiile speciale ale fostilor consuli si diplomati au ramas la nivelul de 5.537 lei, fondurile medii platite de stat fiind de 3.370 lei, cu 3 lei mai putin fata de luna iulie.

Pensiile fostilor parlamentari si functionari din Parlament au crescut putin in august, cu 12 lei, pana la nivelul de 4.487 lei. Din aceasta suma, 2.711 lei sunt platiti in medie de stat.

Pensiile fostilor piloti din Aviatia Civila au ajuns in august la 10.867 lei, cu 12 lei mai mult decat in iulie, suma platita de stat pentru suplimentarea pensiilor de care ar fi beneficiat doar in baza propriilor contributii fiind de 7.689 lei.

Pensiile speciale ale fostilor angajati ai parchetelor si instantelor ca personal auxiliar au crescut cu 30 de lei in august, ajungand la o medie de 4.319 lei, din care statul le plateste 2.643 lei.

Fostii angajati ai Curtii de Conturi au incasat in august cu 16 lei in plus fata de luna iulie, ajungand la 7.774 lei, din care statul a platit suplimentar contributiilor cate 4.350 lei.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit