News Flash:

Pensionabilii de la UMF si-au gasit nasul

23 Aprilie 2008
4280 Vizualizari | 12 Comentarii
prof dr Vasile Astarastoae rector la UMF
• Nici un cadru didactic de la Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa care a implinit varsta de 70 ani nu va mai primi prelungire in activitate, indiferent daca este membru al Academiei • Criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca pensionabilii pentru a mai ramane inca un an la catedra vor fi destul de dure si fiecare profesor va trebui sa demonstreze cu documente ca intr-adevar merita sa fie mentinut in activitate • "Vrem ca la data de 1 iunie sa fie aprobate dosarele profesorilor care vor primi prelungire pentru a putea face statele de functiuni. O comisie a Senatului va verifica fiecare dosar in parte si vor primi prelungire doar cadrele didactice care pot sa demonstreze ca indeplinesc criteriile", a declarat rectorul Vasile Astarastoae • Unul dintre cadrele didactice care nu va mai primi prelungire in activitate este prof. dr. Carol Stanciu, care luna viitoare implineste 71 de ani

Epoca pensionabililor de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr.T. Popa a ajuns la final. Clanul pensionabililor condus de prof. dr. Carol Stanciu si prof. dr. Cristian Dragomir trece prin momente de tensiune, deoarece dosarele pentru prelungirea in activitate nu vor mai fi acceptate cu atata usurinta ca pana acum. Prelungirea in activitate se va face pe baza unor criterii foarte bine stabilite, iar pensionabilii vor trebui sa prezinte dovezi ca merita sa ramana inca un an la catedra. Rectorul Universitatii de Medicina, prof. dr. Vasile Astarastoae, a solicitat cadrelor didactice de la cele patru facultati sa propuna criterii pentru prelungirea in activitate a profesorilor cu varsta peste 65 de ani. Pana pe data de 10 mai, facultatile trebuie sa prezinte criteriile propuse, criterii care apoi vor fi analizate de Biroul Senat al universitatii. Timp de cinci zile, membrii Biroului Senat vor analiza propunerile si vor stabili criteriile definitive pe baza carora pensionabilii vor depune dosarele pentru prelungirea in activitate cu inca un an de zile. Dupa cum a afirmat rectorul Astarastoae, dosarele cadrelor didactice care au implinit varsta de 70 ani nici nu vor intra in discutie, fiind eliminate din start. Chiar daca vreun cadru didactic de la UMF care a implinit varsta de 70 de ani este membru al Academiei de Stiinte Medicale sau al Academiei Romane, legea nu ii da dreptul sa primeasca prelungiri. Mai precis, in legislatie se mentioneaza ca acesta poate primi prelungire in activitate. "Am solicitat facultatilor propuneri pentru criteriile care vor sta la baza prelungirii in activitate a cadrelor didactice cu varsta peste 65 ani si deja se lucreaza. Aproximativ 60 de cadre didactice de la UMF au varsta peste 65 ani. Pana pe data de 10 mai facultatile trebuie sa trimita propunerile. Pana pe 15 mai, membrii Biroului Senat vor analiza aceste propuneri si vom stabili criteriile pe baza carora fiecare cadru didactic cu varsta peste 65 de ani isi va depune dosarul pentru prelungire, bineinteles daca indeplineste aceste criterii. Vreau sa subliniez ca fiecare cadru didactic va trebuie sa dovedeasca cu documente ca intr-adevar indeplineste criteriile care vor fi stabilite. Vreau sa fie niste criterii uniforme pentru toata universitatea. Sunt convins ca vor fi si cadre didactice cu varsta peste 70 de ani care doresc sa-si depuna dosarul pentru prelungire in activitate. Precizez ca aceste dosare vor fi respinse din start. Indiferent daca este membru al Academiei, legea spune ca poate primi prelungire in activitate si nu este obligatoriu", a declarat rectorul Vasile Astarastoae.

Avizul Colegiului Medicilor

Dupa ce Biroul Senat va stabili criteriile pentru prelungirea in activitate, o comisie a Senatului va analiza fiecare dosar in parte, iar pana in data de 1 iunie se vor aproba si dosarele pensionabililor care vor primi prelungire. "Vrem ca la data de 1 iunie sa fie aprobate dosarele profesorilor care vor primi prelungire pentru a putea face statele de functiuni. O comisie a Senatului va verifica fiecare dosar in parte si vor primi prelungire doar cadrele didactice care pot sa demonstreze ca indeplinesc criteriile", a declarat rectorul UMF. Unul dintre cadrele didactice care nu va mai primi prelungire in activitate este prof. dr. Carol Stanciu, ex-rector, care luna viitoare implineste varsta de 70 ani, urmat de prof. dr. Constantin Fatu de la Institutul de Anatomie, prof. dr. Florentina Pricop de la Maternitatea Elena Doamna, care anul trecut a primit prelungire la varsta de 70 ani etc. Pentru a profesa intr-o unitate medicala publica, pensionabilii trebuie sa obtina si avizul Colegiului Medicilor din Romania, unde presedinte este rectorul UMF, prof. dr. Vasile Astarastoae.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (12)

Fifi  | #34167
Domnule Rector,

Sunteti un OM si straluciti in peisajul dezolant in care
ne zbatem de atatia ani!
Sa fiti sanatos sa puteti munci pentru a lumina
viata noastra!
mama  | #34168
in sfarsit vine curatenia de vara la umf .cei tineri au sansa sa-si puna in valoare potentialul profesional.gata cu spaga pe fata a venit vremea deontologiei profesionale.
mircea  | #34169
praf in ochi - toti cei din UMF stiu ca TOTI pensionabilii vor indeplini criteriile pentru a mai ramine inca si inca un an...ca doar cum sa ne descurcam fara cadre de prestigiu ?
Sfintul Gheorghe  | #34170
Dar doamna profesor Vicol Carmen de la clinica omf are 62 de ani,aceasta nu e virsta de pensionare la femei?De ce in alte institutii femeile se pensioneaza la 58 de ani ,iar medicii dupa 65-70 de ani.Oare pentru ei procesul de ramolire nu este acelasi?Sau ciolanul e prea mare ca sa fie lasat di mina?
gica  | #34171
de mult trebuiau sa fie scosi la pensie....
KONTRA  | #34172
Propun sa li se implanteze cite un goauld (ca la STARGATE), sa-i intinereasca si sa-i insanatoseasca pe toti ! Bine ar fi !
lau  | #34173
foarte bine...ia sa-si ingrijeasca de nepoti...si sa lase tinerii preaparatori si lectori sa se afirme...bosorogii sa dea doar consultante..
irina  | #34174
Nu pot sa cred ca unui om ca prof Stanciu nu i se va mai prelungi dreptul de a ramane in activitate!.. Exista multi altii care nu au ce cauta acolo, mai tineri sau mai in varsta! Este o campanie oribila din partea acestui ziar impotriva dumnealui si multa lume e revoltata. Am mai scris comentarii la articolele dvs dar au fost sterse. Nu este posibil ca dvs sa va spuneti liber punctul de vedere si altii, cu opinii diferite fata de ale dvs, nu pot! Unde mai e libertatea de opinie? in plus nu cred ca cei care scriu aceste articole au luat parte la cursurile dumnealui sau au avut ocazia sa lucreze cu acea echipa minunata de la iGH. Va salut cu respect dle prof Stanciu.
KONTRA  | #34175
Nu cred ca Astarastoae vrea sa fie pe post de lampadar, dar macar o luminita la capatul tunelului ... Sigur ca toti au conditii de prelungire, ca doar au titluri, carti, experienta, suporteri etc...
Adevar  | #34176
Raspuns pt Sfantul Gheorghe
Toate cadrele didactice din invatamantul superior cu gradul didactic de conferentiar sau profesor, se pot pensiona la virsta de 65 de ani, indiferent de sex. De la aceasta virsta incepe posibilitatea prelungirii activitatii, pe baza cererii adresata Consiliului facultatii si apoi Senatului universitatii.Ce spuneati despre virsta de pensionare la femei, nu se aplica cadrelor didactice din invatamantul superior. Lucrez intr-o alta universitate, nu sunt cadru didactic, dar cunosc legislatia in vigoare.
Sfintul Gheorghe  | #34177
nu-i adevar ca prof. vicol nu mai opereaza de 15 ani? nu-i asa ca doamna profesor conduce clinica intr-un haos general? este adevarat ca nu este respectata de catre personal? este adevarat ca nu este ascultata de catre cadrele didactice? cine raspunde?
Fifi  | #34178
Pentru Kontra:
Ca n-o fi el Prof Astarastoaie asa usor de prostit!
Inventiile la dosare nu prea cred c-or sa mearga si deja pe site-ulUMF Iasi fiecare si-a afisat activitatea pana in 2007 (pentru acreditarea UMF).Asa ca inventiile nu prea mai incap.Vezi modelul Oprescu Sorin cu articole listate prin reviste pe locul celor originale.Dar minciuni sigur vor incerca.Atentie, Domnule Rector!!!
Si cred ca Prof astarastoaie este nu o luminita ci de-a dreptul un far.Sunt convins ca VA FACE CURAT!!!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3570 (s) | 24 queries | Mysql time :0.227955 (s)