Sanatate

Pensionare pe caz de boli de inimă: Afecțiuni cardiace

Publicat: 07 ian. 2022
persoana in varsta care tine in mana un talon de pensii
Bolile cardiovasculare reprezintă o serie de afecțiuni care afectează structura sau funcționarea inimii și cuprind boala arterială coronariană și boala vasculară

Bolile cardiovasculare reprezintă o serie de afecțiuni care afectează structura sau funcționarea inimii și cuprind boala arterială coronariană și boala vasculară. Anomaliile cardiace, insuficiența cardiacă, cardiopatia ischemică sau operații pe cord deschis sunt afecțiuni care se încadrează la pensionare pe caz de boli de inimă. 

În funcție de gradul bolii și de traumatismele ce se resimt pe termen lung, acestea se clasează în mai multe categorii și grupe. Inima omului este organul vital cu rol multiplu și este cunoscut ca cel mai puternic mușchi din organism. 

grafica unui plus, in care sunt evidentiate inima si stetoscopul
Bărbații au un risc mai crescut de infarct de miocard în comparație cu femeile

Pensionare pe caz de boală: Afecțiuni care se îngreunează activitatea 

Anomaliile cardiace sunt malformații ale inimii care apar în momente diferite de viață intrauterină și pot fi diagnosticate în utero, la naștere, în copilărie sau chiar la vârstă adultă. Cauzele apariţiei anomaliilor la inimă nu sunt cunoscute, dar s-au identificat o serie de factori genetici și de mediu care pot fi implicați în apariția acestor afecțiuni cum ar fi diabetul zaharat în timpul sarcinii, infecții virale netratate, medicamente administrate fără prescripția medicului specialist în perioada sarcinii, dar și afecțiuni ereditare, genetice sau factori generali care se asociază cu o boală de genă și infecții netratate. Sunt doar câteva dintre afecțiunile cardiace pentru care se recomandă pensionarea pe caz de boli de inimă. 

Insuficiența cardiacă se definește ca și pierderea capacității inimii de a pompa corespunzător sângele. Se cunoaște ca o circulație deficitară la nivelul tuturor organelor și țesuturilor. Este cauzată de infarctul de miocard, afecțiuni tiroidiene, consumul cronic de alcool, fumatul este factorul cel mai des întâlnit în rândul celor ce suferă de insuficiență cardiacă. Afectează circulația sangvină și îngroașă sângele. Obezitatea, diabetul zaharat sau HIV-ul sunt alte boli care favorizează insuficiența cardiacă și pensionarea pe caz de boală de inimă. 

talon de pensii in fundal de bani
Anomaliile cardiace, insuficiența cardiacă, cardiopatia ischemică sau operații pe cord deschis sunt afecțiuni care se încadrează la pensionare pe caz de boli de inimă

Operația pe cord deschis este o intervenție chirurgicală, în care inima pacientului este deschis și se efectuează intervenție chirurgicală pe structurile interne ale inimii într-un mediu nemișcat. Aceste intervenții se realizează în mod de urgență și sunt considerate cu factor maxim de risc în cazul transplantului de inimă, înlocuirea unor atrii sau ventricule, operații de bypass, sau chiar în urma unui infarct miocardic. 

Bărbații au un risc mai crescut de infarct de miocard în comparație cu femeile, riscul de boală cardiovasculară din genă crește dacă rudele au fost diagnosticate (bărbații până în 55 de ani, iar femeile până în 65 de ani). 

grafica a unui corp uman in care este evidentiata inima cu ajutorul unei lupe
Obezitatea, diabetul zaharat sau HIV-ul sunt alte boli care favorizează insuficiența cardiacă și pensionarea pe caz de boală de inimă

Ce trebuie să eviți pentru a avea o inimă sănătoasă 

Pentru o viață sănătoasă, specialiștii recomandă evitarea consumului de colesterol, fumatul, consumul de alcool în cantități excesive și creșterea hipertensiunii arteriale. Fumatul este factorul de risc de două ori mai crescut de infarct de miocard în comparație cu persoanele nefumătoare. Tutunul, nicotina și gudronul cresc masiv riscul de accident vascular cerebral și alte afectiuni cardiovasculare. Lipidele în exces determină acumularea de depozite grase pe artere și blochează fluxul sanguin al oxigenului către inimă.

Persoanele afectate de diabet (în special, femeile) au șanse mai crescute pentru a suferi de boli cardiovasculare. Diabetul favorizează alte factori de risc, precum colesterolul mărit și tensiunea arterială crescută. Afecțiuni precum anomaliile cardiace, cardiopatia ischemică, insuficiența cardiacă sau operații pe cord deschis sunt tulburări ale miocardului care se încadrează la pensionare pe caz de boli de inimă. 

persoana care tine mana in zona pieptului si se adreseaza medicului specialist
Diabetul favorizează alte factori de risc, precum colesterolul mărit și tensiunea arterială crescutăAdauga un comentariu