Stiri

Pensionarii primesc banii de la Primarie. Se pot depune dosarele

Publicat: 17 sept. 2018

Pensionarii din Capitala care au venituri mici pot depune, incepand de azi, dosarele pentru a beneficia de ajutorul de pana la 250 de lei pentru achizitionarea unei perechi de ochelari. Beneficiarii trebuie sa indeplineasca mai multe conditii.

ei care solicita acest ajutor financiar trebuie sa aiba domiciliul sau resedinta in municipiul Bucuresti de minimum 5 ani; sa fie pensionati in conditiile legii si sa aiba nivelul pensiei cumulate mai mic decat salariul minim net pe economie (1.162 de lei);sa aiba cel putin 50 de ani impliniti; ochelarii sa fie achizitionati de la orice operator economic, incepand cu 2 august 2018 dar si sa fie achizitionati in baza unei recomandari de la medicul specialist.

Dosarele vor putea fi depuse la punctul de lucru al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, din Drumul Taberei. Toti ce care vor depune dosarul la primarie, vor primi ajutorul de 250 de lei, a anuntat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei. Potrivit regulamentului, suma respectiva va fi achitata o singura data/beneficiar, in termen de 45 de zile de la depunerea dosarului. Dosarul trebuie sa contina cererea  tip disponibila pe site-ul institutiei, copie de pe actul de identitate, copie dupa recomandarea medicului, copie dupa facture fiscala, precum si dovada de plata (bon fiscal stampilat sau chitanta) in baza carora s-au achizitionat ochelarii de vedere.

Mai este nevoie, de asemenea, de o copie dupa talonul de pensie din luna anterioara depunerii cererii dar si de un extras de cont emis de banca din care sa reiasa titularul contului si IBAN-ul, pe numele solicitantului ajutorului.loading...

Adauga un comentariu