Eveniment-Social

Pentru a scapa de saracie, tinerii vind droguri

Publicat: 20 mai 1999

•Elevii si studentii saraci aduc canabis din Republica Moldova pe care-l comercializeaza in camine si discoteci

La interval de doua zile, politistii au prins doi tineri: un elev si un student, traficanti de canabis.
Luni a fost arestat studentul ucrainean Corneliy Lozan, aub acuzatia de „trafic de stupefiante”. In camera din camin a acestuia politistii au descoperit 90 g de canabis.
Ieri, politistii au mai adus un tinar suspect de trafic de droguri: Oleg Cordunov, 19 ani, elev in anul III al Grupului Scolar Tehnoton. El nu a fost arestat de procurori pentru ca este bolnav cu inima, astfel ca va fi cercetat in stare de libertate. Din primele cercetari s-a constatat ca Oleg Cordunov a adus pe 16 mai, din Republica Moldova, 150 g canabis, sub forma de tigari. Stupefiantele erau ambalate intr-o punga ascunsa intr-o geanta pe care baiatul a dus-o in Mesageria Garii Iasi. Politistii au depistat drogurile si l-au asteptat pe suspect. Dupa doua zile, pe 18 mai, Cordunov a fost prins de politisti cind s-a intors dupa geanta. La ancheta elevul a declarat procurorilor ca a cumparat punga cu 200.000 lei si intentiona sa o vinda cu 500.000 lei unui coleg.
Intre Corneliy Lozan si Oleg Cordunov nu exista practic nici o legatura. Totusi, intre cei doi au ceva in comun: motivele care i-au determinat sa apuce de „pasarea drogurilor”.
Oleg Cordunov este orfan – tatal i-a murit vara trecuta, iar mama este somera. Lipsa acuta a banilor l-a facut pe nefericit sa intre in acest joc murdar al drogurilor. Crezind ca a gasit o cale usoara de a-si rezolva problemele financiare, el a incercat sa comercializeze canabis.
Lozan a marturisit procurorilor ca motivul a fost acelasi: lipsa banilor. Parintii lui, profesori in Republica Ucraina, nu si-au mai primit salariile de 6 luni, astfel ca nu i-au mai trimis nici un ban.
Atit pentru Lozan cit si pentru Cordunov aceasta solutie de a comercializa canabis pentru a iesi din mizerie i-a aruncat intr-o situatie si mai trista, atit pentru ei cit si pentru familiile lor. Daca vor fi gasiti vinovati, viitorul lor este pecetluit, riscind o pedeapsa de la 3 la 15 ani inchisoare.
Oana BUGEAGloading...

Adauga un comentariu