Actualitate

Pentru a se incalzi, Iasul isi va freca palmele

Publicat: 06 feb. 1999
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:393;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Poate doar Vadim Tudor sa mai fi imprastiat atatea amenintari cat a reusit Regia de Termoficare a Iasului. Aceasta regie, care nu este decat un parazit pe tevile de apa calda intre CET si populatie a devenit in noul an un soi de vicerege, o putere in zona de actiune. Suntem, poate, tara cu cele mai multe puteri in stat. Pe langa cele patru (mai bine zis trei plus una) acceptate de toata lumea la noi a mai aparut Renelul, SNCFR-ul, minerii, Tigareta II, Miron Cozma si bineinteles Termoficare.

Daca va mai amintiti, prin ’92, ’93 se pusese problema trecerii termoficarii in administratia directa a producatorului de agent termic, adica a CET-ului. Din calculele facute la acea vreme reiesea clar ca acest agent termic livrat direct de catre CET la populatie ar fi ajuns cam de trei ori mai ieftin, in conditiile in care profitul CET-ului ar fi crescut cu 15% si in conditiile in care tot CET-ul si-ar fi asumat modernizarea si intretinerea intregii retele. Ce ratiune superioara ne-a impiedicat sa dam un sut in funduletul de intermediar cu pretentii de domn al Termoficarii.

Acum Termoficarea cere la marea viteza, legal de altfel, 139 miliarde lei, restanta de la populatie. Foarte curios as fi sa aflu cat la suta din profitul acestei regii inseamna cele 139 de miliarde. Sau mai bine sa ne spuna dumneaei, regia, cat din banii astia inseamna palatul pe care tocmai il construieste si care se va numi „sediu”. Oameni buni, termoficarea si-ar dori poate, sa ne livreze apa calda la dozator, sa venim cu bani potriviti si cu galeata si sa stam la rand. Aceasta modalitate de livrare a noi si noi posturi pentru infocatii muncitori de birou ai regiei.

Orice functionar ar putea deveni director. Director de cismea, dar cu salar de director.
Mai mult, exact la fel cum a facut URSS-ul trezilcile, camere de trezire pentru alcoolici, tot asa va face si Termoficarea camere de incalzire pentru iesenii inghetati.

Tags:
Adauga un comentariu