Actualitate

Pentru că nu era lăsat să cerşească, un om al străzii a ameninţat cu toporul 2 oameni

Publicat: 19 apr. 2021
Un om care ține un topor cu ambele mâini, acesta fiind foarte ascuțit
Scandal în Galați după ce un om al străzii nu a fost lăsat să cerșească, oamenii legii l-au condus la secție

Un om al străzii din Galaţi care cerşeşte din pasiune a provocat un real scandal pentru că doi oamenii nu-l lăsau să-şi facă meseria. Administratorul unei terase şi un barman au fost ameninţaţi cu toporul de către bărbatul de 34 de ani, după ce aceştia au încercat să-l alunge. Omul străzii a fost imobilizat de către agenţii de pază care au venit după ce a fost apăsat butonul de panică din bar.

„În jurul orei 12:30, echipajul de jandarmerie aflat în misiune de menținere a ordinii publice pe raza Secției 3 Poliție Galați a fost direcționat de către Dispeceratul unității de poliție la o terasă din Micro 18, unde o persoană se manifesta agresiv. La fața locului, jandarmii au identificat un bărbat în vârstă de 34 ani, reținut de către agenții societății de pază”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Galați.

Omul străzii a fost dus la postul de poliţie unde s-a ales cu un dosar penal pentru „port fără drept de obiecte periculoase”, „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „amenințare”. De asemenea s-a ales şi cu o amendă contravenţională de 1.000 de lei pentru provocarea de scandal și proferarea de injurii.

Dacă în Galaţi oamenii starzii nu sunt lăsaţi să cerşească, în judeţul Iaşi oamenii străzii nu sunt luaţi în seamă

În municipiul Iaşi în luna ianuarie a acestui an, un om al străzii a zăcut la pământ la -8 grade Celsius minute în șir sub privirea trecătorilor. De starea bărbatului de 37 de ani care se afla în curtea magazinului Dedeman s-a interesat unul din paznicii magazinului. Acesta s-a dus şi l-a întors cu piciorul pentru a vedea dacă mai trăieşte. Omul străzii a fost găsit la timp de către paznic, deoarece dacă ar mai fi stat puţin timp, cel mai probabil ar fi decedat.

„Sâmbătă după-amiază, un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost preluat de un echipaj de Ambulanță, fiind în șoc hipotermic. Acesta a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU), din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași, pentru investigații medicale”, a declarat ieri asistentul-șef Nicolai Pralea, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Iași.

Un alt om al străzii din municipiul Iaşi a fost dus la spital

Un alt caz este acela al unui bărbat care a fost găsit în zona târgului de maşini din Iaşi. Acesta a fost dus la spital cu hipotermie. Omul străzii a ajuns cel mai probabil în această situaţie după ce ar fi consumat o cantitate destul de mare de alcool, iar apoi ar fi adormit în frig. Bărbatul de 61 de ani a fost găsit la timp și transportat la Spitalul Sfântul Spiridon.

„H.M, bărbat, în vârstă de 61 de ani, om al străzii din Iași, a fost adus de ambulanță din zona târgului de mașini, cu hipotermie severă, 26,6 grade. Cel mai probabil a adormit în stradă după ce a consumat băuturi alcoolice. În UPU s-a început încălzirea prin administrarea de seruri calde și prin măsuri de încălzire externă cu pătură electrică. Era stabil la venire “,l a declarat șefa UPU SMURD Iași, prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Adauga un comentariu