WoW!

Pentru ce e bun hreanul ras la borcan cu oţet şi miere

Publicat: 21 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pentru ce e bun hreanul ras la borcan cu oţet şi miere

Nu poate să te prindă iarna fără să pui un borcan de hrean cu oţet şi miere la păstrat pentru sezonul rece. Ţinut în cămară, la răcoare, sau la frigider, hreanul cu oţet şi miere, se poate păstra câteva luni, timp în care, te poţi bucura de un aliat de nădejde împotriva gripei şi al răcelii precum şi al afecţiunilor respiratorii.

Pentru a prepara hrean la borcan cu oţet şi miere, avem nevoie de:

  • 200 gr. hrean
    1 lingura râs de sare
    2 linguri generoase de miere
    2 linguri de oţet de 9 gr
    50 ml. apă

Mod de preparare:

Hreanul se spală şi se curăţa de coajă, după care se da prin razătoarea fină. Se adăuga, apă, oţetul, sarea şi mierea, după care se amesteca foarte bine până se dizolvă de tot mierea şi sărea. Se pune în borcan şi se dă la rece.

Consumat în sezonul rece, alături de sosusi, tocănite, sau alături de orice alt fel de mâncare preferam, hreanul întăreşte sistemul imunitar şi tine gripă şi răceală la distanţă. Nici aparatul respirator afectat adesea pe perioada iernii, nu rămâne indiferent la consumul hreanului.

Deoarece hreanul se găseşte proaspăt şi iarna, se recomandă să nu se facă o cantitate prea mare o dată. Fiind iritant, hreanul se recomandă să se consume cu precauţie de persoanele cu sensibilitate gastro-intestinala, ulcer sau gastrita.

Adauga un comentariu