Stiri medicale

Pentru creier e dificil sa mentina contactul vizual in timpul unei conversatii, dar numai in anumite conditii

Publicat: 06 oct. 2019

Sunt oameni pentru care nu e tocmai simplu sa mentina contactul vizual atunci cand poarta o conversatie. Poate tuturor ni s-a intamplat sa nu privim intotdeauna interlocutorul in ochi in timpul unei discutii. Iar oamenii de stiinta au aflat ca exista o explicatie pentru acest comportament.

Nu suntem ciudati, asa cum s-ar putea crede, ci pur si simplu creierul nu poate face fata la doua sarcini, cum ar fi sa ne gasim cuvintele potrivite si sa ne concentram pe chipul interlocutorului, in acelasi timp, arata un studiu realizat de oameni de stiinta de la Universitatea Kyoto din Japonia, citat de Science Alert, noteaza ziare.com.

Acest fenomen e si mai vizibil atunci cand interlocutorul rosteste cuvinte mai putin familiare noua, moment in care se folosesc aceleasi resurse mentale ca si in cazul in care privim pe cineva in ochi.

In cadrul cercetarii, voluntarii au fost pusi sa faca asocieri de cuvinte in timp ce priveau pe calculator chipuri. Atunci cand li s-a cerut sa priveasca in ochi aceste chipuri generate le-a fost mai greu sa formeze asocierile de cuvinte. Si mai greu a fost atunci cand le-au fost date cuvinte carora mai greu le gaseau corespondent, se arata intr-un raport publicat de jurnaul Cognition.

Un studiu mai vechi a aratat ca a privi pe cineva in ochi in ochi timp de 10 minute poate duce la aparitia halucinatiilor.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit