Culinar

Pentru întreaga familie – Paste umplute cu ricotta

Publicat: 04 feb. 2020

Pastele te scot mereu din încurcătură când eşti grăbit sau nu ştii ce să mai găteşti. Din câteva ingrediente simple, obţii rapid o mâncare apetisantă pentru întreaga familie!

Ingrediente:

  • 250 g paste-cochilie mari
    200 g brânză ricotta
    200 g spanac congelat
    ½ legătură pătrunjel
    150 g caşcaval
    150 g roşii în suc propriu
    sare, după gust
    piper, după gust
    1 gălbenuş

Mod de preparare:

Fierbi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scoţi într-o sită şi le laşi la scurs. Scurgi spanacul decongelat şi îl mărunţeşti. Într-un castron, amesteci brânza cu spanacul, pătrunjelul tocat, 50 g de caşcaval dat prin răzătoarea mică, gălbenuşul, sare şi piper.

Pasezi roşiile în blender şi răstorni acest piure într-o tavă antiaderentă, cu pereţii înalţi. Umpli pastele cu umplutura de ricotta şi spanac, apoi le aşezi în tavă. Tai bucăţele restul de caşcaval şi pui pe fiecare scoică câte o feliuţă, apoi dai vasul la cuptorul preîncălzit, la 170 °C, până se rumeneşte.



loading...

Adauga un comentariu