Culinar

Pentru micul dejun: brioşe din caşcaval, ouă, şuncă şi legume

Publicat: 27 mart. 2020

Un aperitiv special de pregătit în familie sunt brioşele din ouă, caşcaval, şuncă şi legume. Ideal pentru cei care vor o gustare simplă şi rapidă!

Ingrediente:

4 ouă
2 roşii
100 g ciuperci din conservă, opţional
250 g baby spanac
½ legătură ceapă verde
½ legătură usturoi verde
150 g şuncă presată
150 g caşcaval ras
½ ardei gras
1 linguriţă rozmarin
2 linguri ulei de măsline
sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Încingi o lingură cu ulei de măsline într-o tigaie. Căleşti câteva minute ceapa şi usturoiul tocate mărunt, apoi adaugi roşiile tăiate cubuleţe, spanacul, ardeiul gras mărunţit şi dacă doreşti, ciupercile scurse bine de lichidul din conservă. Presari cu rozmarin şi asezonezi cu sare şi piper după gust. Le găteşti la foc potrivit câteva minute. Dai tigaia deoparte.

Baţi ouăle într-un bol şi potriveşti de sare şi de piper. Într-o tavă specială de brioşe, unsă cu ulei de măsline, pui în fiecare formă câte o lingură cu amestec de legume, apoi şuncă presată şi caşcavalul ras. La sfârşit, torni din ouăle bătute. Nu trebuie să umpli formele cu vârf, ţinând cont că brioşele vor creşte.

Laşi tava la cuptor 20-25 de minute până se rumenesc. Le serveşti calde.




Adauga un comentariu