Eveniment-Social

Pentru Politie, acest an a fost unul linistit

Publicat: 30 dec. 1999

•Desi nu au lipsit talhariile, violurile si, spre sfarsit, crimele savarsite cu arme de foc, fata de anii anteriori se poate spune ca 1999 a fost ceva mai linistit. Din fericire, nu s-au inregistrat foarte multe omoruri, numai ca cele care s-au produs au ingrozit opinia publica prin sadismul lor.

Ianuarie

In prima luna a anului, lumea interlopa a Iasului a primit o puternica lovitura cand unul dintre cei mai de seama membri ai ei, Petru Ciuc, a fost impuscat de un subofiter de Politie aflat in patrulare.

Petru Ciuc, care avea trei condamnari pentru omor, viol si ultraj, a refuzat, in noaptea de 22/23 ianuarie, sa se legitimeze. El fusese reclamat de cativa trecatori ca si-a lasat cainele lup liber, iar acesta are tendinta de a musca.
Sergentul major Aurel Pesa si jandarmul Stefan Agavriloaiei erau in patrulare prin zona Garii Internationale. I-au cerut lui Ciuc sa se legitimeze si sa-si tina cainele langa el. Acesta a refuzat si a asmutit animalul asupra politistului. Periculosul infractor i-a smuls politistului fermoarele de la haina, iar cand Aurel Pesa a tras doua focuri de avertisment, s-a aruncat asupra lui, incercand sa-l loveasca in cap cu o sticla de lichior. Vazand ca individul nu se linisteste, sergentul major a tras in plin, glontele ranindu-l pe Ciuc la abdomen.
Desi impuscat in abdomen, Petru Ciuc nu a putut fi imobilizat, alte doua patrule intervenind si reusind sa-i puna catusele. Apoi, ranitul a fost urcat in ambulanta si dus la Spitalul de Urgente, unde a fost operat. Abia la spital s-a reusit identificarea lui Ciuc, persoana cunoscuta printre borfasii din Iasi. Medicii au reusit sa-i salveze viata. Chiar impuscat, Petru Ciuc nu a scapat de rigorile legii, lui pregatindu-i-se un lung proces de ultraj.

Februarie
Unul dintre cele mai mari mistere ale lunii februarie a fost moartea unei tinere de 18 ani din Republica Moldova, al carei cadavru a fost gasit pe 22 februarie intr-o camera a hotelului Basarabia. Din cercetarile efectuate atunci a rezultat ca Mariana Badura era venita in Romania impreuna cu logodnicul ei, Aurel Gheorghevici Stavila. Ea trebuia sa urmeze un tratament ginecologic. Logodnicul fetei a fost considerat de politisti ca principalul suspect in cazul in care tanara a fost omorata, el fiind ultima persoana care a vazut-o in viata. Cel putin asa sustineau cei care l-au vazut iesind din camera de hotel.
Medicii legisti au fost de parere ca Mariana Badura a fost ucisa cu o substanta greu de descoperit in organism. De aceea, au fost necesare analize de lunga durata, care nu au fost nici acum finalizate. Asupra mortii tinerei basarabence pluteste inca misterul si au circulat tot soiul de zvonuri: ba ca a fost ucisa de o retea mafiota specializata in traficul de carne vie, ba ca a fost omorata de logodnicul ei. Adevarul insa nu se cunoaste, abia analizele minutioase ale tesuturilor prelevate de la cadavru urmand sa dea un raspuns sigur.loading...

Adauga un comentariu