National

Pentru salarii nu sunt bani, pentru avionul lui Iohannis s-au gasit

Publicat: 11 aug. 2016
1

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) va cumpara in acest an aeronava speciala asteptata de demnitari, in principal de presedinte si prim-ministru pentru deplasari externe, avionul urmand sa fie pus la dispozitia acestora din prima zi a anului viitor.

Costurile achizitiei vor fi suportate din bugetul de stat, iar banii pentru echipamentele speciale de la bordul aeronavei vor fi luati tot din bugetul de stat, dar prin bugetul Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Citeste si Mai multi pensionari din Vaslui sunt executati silit

Aeronava va fi in gestiunea Tarom.

Guvernul va inainta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) un memorandum prin care solicita acordul de cumparare in acest an a unei aeronave destinate zborurilor speciale, efectuate in principal de catre presedinte si prim-ministru, avion care sa inceapa sa fie folosit de catre demnitari din prima zi a anului viitor.

Din comisia care va selecta avionul fac parte si reprezentanti ai serviciilor de informatii.

Citeste si Statistica saraciei in Romania! Ce se intampla cu peste jumatate dintre salariati

Ministerul Transporturilor a precizat ca aparatul de zbor va fi cumparat de la un alt guvern european, nefiind vorba de o aeronava noua.

In prezent, presedintele Klaus Iohannis se deplaseaza cu o aeronava pusa la dispozitie de Tarom, in timp ce premierul Dacian Ciolos foloseste curse de linie.

Adauga un comentariu