News Flash:

Pepenele, efect de detoxifiere

13 Iulie 2010
3512 Vizualizari | 0 Comentarii
• Pepenele rosu contine anumite enzime, acizi organici sau licopina, o substanta cu efect antioxidant si reglator imunitar • O cura cu pepene rosu are efecte de dezintoxicatie, de reglare hormonala si imunitara cu totul deosebite • Este indicat sa se manance pepenele ca atare, cam doua kilograme pe zi, iar in zilele calduroase chiar mai mult • Avand in vedere ca pepenele are 95 la suta apa, el are efecte benefice asupra sanatatii inimii (contine cucurbocitrin, care dilata vasele capilare si regleaza tensiunea arteriala), stomacului si vezicii urinare

Specialistii sustin ca pepenele este unul dintre fructele care ajuta la detoxifierea organismului. Miezul pepenelui rosu este un amestec de apa, 95 la suta si zaharuri naturale cu un gust extrem de agreabil. Pepenele rosu contine anumite enzime, acizi organici sau licopina, o substanta cu efect antioxidant si reglator imunitar. De aici rezulta si proprietatile sale terapeutice: continutul mare de apa ajuta la buna functionare a aparatului urinar. Cu exceptia persoanelor cu insuficienta renala, tuturor celor care sufera de rinichi le este recomandata in aceasta perioada o cura de pepene rosu de minimum zece zile. Enzimele si acizii organici (continuti mai ales in apropierea cojii, de unde si gustul acru - nu foarte agreat) au efecte de dezintoxicare puternica, ceea ce face ca pepenele rosu sa fie in mod special recomandat persoanelor cu un grad mai mare de uzura a organismului, batranilor, celor care au avut sau mai au o alimentatie incarcata de toxine. Pe scurt, o cura cu pepene rosu are efecte de detoxifiere, de reglare hormonala si imunitara cu totul deosebite. Cura se face foarte usor, intrucat nu este nevoie de nici un fel de preparare suplimentara. Este indicat sa se manance pepenele ca atare, cam doua kilograme pe zi. Se recomanda sa fie bine copt, dulce si sa nu se evite consumarea partii de miez din apropierea cojii. In zilele foarte calduroase, se poate chiar dubla cantitatea de pepene consumata. Cu un aport caloric scazut, pepenele verde nu contine grasimi si este o sursa ideala de vitamine (A, B6, C si tianina) si potasiu. Studiile atesta faptul ca o ceasca si jumatate de pepene verde contine intre 9 si 13 mg de licopen. In plus, pepenele verde are cu 40 la suta mai mult licopen (un antioxidant care mentine sanatatea inimii si lupta impotriva cancerului) decat tomatele crude.

Un excelent diuretic

Pentru a beneficia din plin de aceste proprietati, este bine sa alegi pepenele copt. Un studiu al Departamentului de Agricultura din SUA arata ca, spre deosebire de tomate, pepenele verde nu trebuie fiert pentru a elibera licopenul. Daca iti vei prepara un suc de pepene, vei observa licopenul sub forma unor firicele rosii, subtirele. Regleaza tensiunea arteriala. Pepenele verde este usor digerabil daca se consuma singur (combinarea sa cu alte alimente ingreuneaza digestia acestora). Avand in vedere ca pepenele are 95 la suta apa, el are efecte benefice asupra sanatatii inimii (contine cucurbocitrin, care dilata vasele capilare si regleaza tensiunea arteriala), stomacului si vezicii urinare. De asemenea, pepenele verde poate trata edemul, ranile cangrenate sau infectiile renale (este un excelent diuretic) si urinare. Miezul de langa coaja este bogat in siliciu si clorofila. Siliciul imbunatateste activitatea pancreasului, fiind esential in stabilizarea calciului in organism si in fortificarea sistemului osos. Clorofila are proprietati antibactericide, antifungicide si detoxifiante. Atat pepenele rosu, cat si pepenele galben contin foarte putin sodiu si cantitati insemnate de potasiu. Din acest motiv, ajuta la reducerea cantitatii de sodiu din organism, ceea ce are efecte benefice asupra inimii si sistemului imunitar in special. Regimurile hiposodice sunt miraculoase in tratarea unor afectiuni ca: ischemia cardiaca, hipertensiunea, cancerul in toate fazele si stadiile, anumite dereglari hormonale etc. Eficienta tratamentului creste mult daca pe parcursul curei cu pepene este eliminata sarea de bucatarie, care va fi inlocuita cu un amestec din parti egale de cimbru, marar si patrunjel, uscate si macinate fin.

Afectiuni tratate cu pepene

Ce tratam cu pepene rosu? Acnee - cura de pepene de 10-20 zile produce o dezintoxicare globala si, in plus, are anumite efecte reglatoare hormonale, facand minuni in tratamentul acestei afectiuni. In paralel, se vor exclude din alimentatie carnea si alte alimente toxice. Extern, se va aplica zilnic tinctura de propolis pe zonele afectate sau cataplasme cu marul lupului. Nefrita, pielita, pielonefrita - se consuma cantitati mari de pepene intr-o singura repriza. Pe durata curei (mai ales imediat dupa ingerarea pepenelui) se recomanda evitarea frigului si a curentilor de aer in zona mijlocului. Calculi renali (pietre la rinichi) - se recomanda cantitati cat mai mari de pepene rosu. Inainte de cura si in ultimele trei zile se consuma ceaiuri care sfarama calculii renali, aportul de apa de la pepene ajutand la eliminarea acestora. Plantele care maruntesc calculii renali sunt: frunzele de mesteacan, frunzele de merisor, rasina de pin, boabele de ienupar. Daca am luat si plantele care sfarama calculii, 1-2 ore dupa ce am consumat pepenele vom tine pe zona rinichilor o sticla cu apa foarte calda. Reumatism - cura cu pepene este un purificator puternic, care poate fi combinat foarte bine cu proceduri externe pentru vindecare, precum si cu gimnastica medicala recuperatorie. Se recomanda 12-20 de zile de cura de pepene. Calculi biliari - se iau seminte de pepene rosu si se usuca. Se dau prin rasnita de cafea si se ia in fiecare dimineata cate o lingurita din aceasta pudra, amestecata cu o lingura de ulei de masline. Se iau 10 zile la rand, dimineata pe stomacul gol, si se sta culcat 10 minute pe partea dreapta. Tratamentul dureaza trei luni, cate zece zile din fiecare luna, la intervale regulate. Reteta este foarte eficienta. In perioada tratamentului se exclud prajelile, grasimile, alcoolul si cafeaua. Constipatie, colita de putrefactie - se va consuma pepenele, toata portia, in fiecare dimineata pe stomacul gol, fara a manca apoi nimic vreme de minimum patru ore. Prima masa va incepe apoi cu patru linguri de tarate de grau inmuiate in apa si, eventual, indulcite cu miere. Precautii: la persoanele cu probleme de digestie nu este indicata asocierea la aceeasi masa a pepenelui rosu cu alimente mai grele (prajeli, fripturi etc.) ori bogate in proteine (oua, carne), deoarece poate produce indigestie.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1280 (s) | 22 queries | Mysql time :0.018469 (s)

loading...