Actualitate

Perchezitii cu noaptea-n cap la traficantii de tigari din Iasi

Publicat: 27 nov. 2012
1

In aceasta dimineata, au loc 100 de perchezitii in judetele Iasi, Botosani, Bacau si Suceava. Este cautata o retea care se ocupa cu comertul de tigari de contrabanda. Se pare ca tutunul era adus din Republica Moldova. In judetul Iasi, oamenii legii au descins intr-o singura locatie.

In urma cercetarilor efectuat, in perioada 2011 – 2012, au fost identificate cinci grupari infractionale, cu anumite conexiuni intre ele, care au desfasurat in mod repetat, activitati de introducere in tara, in mod ilegal, de cantitati de tigari peste limita prevazuta de lege, activitati de colectare, detinere, transport, preluare, depozitare si vanzare a tigarilor de provenienta Ucraina si Republica Moldova, cunoscand ca acestea provin din contrabanda.

Tigaretele erau disimulate in caroseria masinii sau in locasuri special amenajate atat de catre o parte din membrii gruparilor, cat si de cetateni ucraineni si moldoveni. Dupa ce tigarile erau preluate si transportate pe teritoriul Romaniei, erau depozitate temporar la domiciliul membrilor gruparii sau in alte locatii prestabilite, dupa care gruparile infractionale prin diversi membri au realizat distributia acestora pe piata neagra, activitatea infractionala fiind planificata, conspirata si avand un caracter de continuitate si o structura bine organizata, gruparile infractionale organizate, obtinand importante beneficii financiare in dauna bugetului de stat.

In urma cercetarilor efectuate, politistii au stabilit ca, in perioada 2011 – 2012, gruparile infractionale care au actionat pe raza judetelor Botosani, Iasi, Bacau, Suceava si municipiul Bucuresti au introdus in tara prin sustragere de la controlul vamal, peste 360 000 de pachete de tigari de provenienta Republica Moldova si Ucraina de diferite marci. In continuare sunt cercetate 92 de persoane sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire, aderare, sprijinire a unui grup infractional organizat si contrabanda.

Comentarii
  • Eu sunt Leonard MELINTE, seful punctului de trecere a frontierei Sculeni. Habar nu am ca pe sub nasul meu de copoi batran si experimentat trec zilnic mii de cartuse cu tigari. Oare ma mai crede cineva ? Alooo .. sefu’ … dom’ Fanica, matale ma mai crezi ?

  • tigari trecute peste granita se vind in tot IASUL iar cei de la VAMA nu stiu NIMIC de fapt totul e cu stirea lor iar ca sa iasa basma curata vin fara ordin de servici si controleaza amaritele MAGAZINE de la „TARA” circula cu un VW IS…JBS . VIN cu dedicatie iar de la unele magazine iau SPAGA

  • dar daca tot se fac perchezitii la presupusi traficanti de tigari, cum naiba nu perchezitioneaza nici un vames, ca tigarile acelea nu au zburat pe sus , dar nu am vazut nici un politist de frontiera implicat cum naiba gasesc traficanti de tigari iar politia de frontiera si vama nu stiu nimic de asa ceva, tare prosti ne mai cred. in piata la nicolina, alexandru , cug, targul cucului etc ei tigari zilnic de la ,,egipteni ,, oare politia sa nu stie ? pai daca nu stiu sa fie dati afara si sa aduca alti politisti , pana si un copil de ** ani stie de unde sa cumpere tigari de contabanda. praf in ochi pentru prostime.

  • CE ACTIUNE PRAF IN OCHI TIGANCILE DIN PIATA ALEXANDRU VINDEAU TIGARI CIND INTRI TE DAU JOS TIGARI,TIGARI NU LE FACE NIMENI NIMIC IN SPATE CEI DE LA CHR DACA CONFISCATI TRENU TOT MAI AU PROVIZII PE CITEVA ZILE ATUCI MOR DE FOAME SI ELE SI MECANICII DE LOCOMOTIVA CARE SAU INBOGATIT DIN TRAFICU DE TIGARI

  • Sal..combinatia cu tigarii in IASI este de 6 ani in coace da.Acum moldovenii ne aduc tigari noua pentru ca ei trei de mai multe ori vama pe la sculenii, intr-o zi …Cei de la Piata Nicolina sunt in mana cu POLITIA nu au ce sa le faca oamenii buni trebuie sa intelegetii treaba asta,daca la prins cu 2 3 * pachete asupra lui ii da amenda doar atat si dupa cateva ore vine inapoi in strada k ..Astai romania cu TIGANIIII..

Adauga un comentariu