Local

Perchezitii de amploare la Iasi si in alte patru judete. Prejudiciul adus statului este de peste 100 milioane de lei

Publicat: 29 sept. 2016
1

Ieri, judetul Iasi si alte patru au fost impanzite de politisti. Au fost facute 34 de perchezitii în Iasi, Bucuresti, Prahova, Suceava si Ilfov, la domiciliile unor persoane si sediile unor societati comerciale banuite de infractiuni economice. Astfel, politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, împreuna cu procurori ai Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Ploiesti, au facut 34 de perchezitii la domiciliile unor persoane si societati comerciale banuite de evaziune fiscala si spalare de bani.

Din cercetari a reiesit ca, în perioada 2012 – 2014, persoanele banuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, pentru a scapa de plata TVA. În fapt, persoanele, prin intermediul a 20 de firne, ar fi facut operatiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. În baza facturilor emise de firmele „fantoma”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit si TVA dedusa în mod ilegal.

De asemenea, sumele de bani rulate prin circuritul fictiv si spalare a banilor sunt în cuantum de 117.746.750 de lei. Au fost dispuse masuri asiguratorii pâna la concurenta prejudiciului creat, în vederea recuperarii acestuia în totalitate. Totodata, 27 de mandate de aducere au fost puse în executare, persoanele prinse fiind duse la audieri. Perchezitiile au fost facute cu sprijinul mascatilor. In total au fost mobilizati 100 de oameni ai legii din cele cinci judete unde au avut loc perchezitiile. La perchezitii au participat si jandarmi din cadrul Gruparii Mobile „Matei Basarab” Ploiesti.

Citeste si:  A comis-o la 69 de ani. Ce a putut sa faca un sofer

Adauga un comentariu